Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis akce

Návrat do Caorle - 20. ročník rekreačních pobytů u moře s šachovým programem

Termín: 7.-16.7.2017
Místo konání: Caorle - Itálie
Propozice: [doc]

V roce 1996 začala tradice letních turistických zájezdů pro šachisty k nejbližšímu teplému moři z Brna do benátského kraje¸ do půvabného městečka Caorle. Jednoduché ubytování v prostorných vzdušných stanech přímo u klidné, velmi pozvolné pláže, příprava celodenní stravy našimi táborovými kuchařkami spolu s pestrým poznávacím, rekreačním i šachovým programem se pro šachisty, jejich přátele a rodiny staly po řadu let standardem. Pořadatelé z Bučovic, Rajhradu a Tetčic zajistili postupně bez přerušení po sedmnáct ročníků jeden nebo dva turnusy těchto zájezdů do Caorle, do oblíbeného kempu Falconera. Na zájezdech se v průběhu devatenácti sezón vystřídaly stovky šachistů nejen z jižní Moravy, další účastníci se pravidelně vraceli také z Čech, Slovenska, Polska a dokonce i z Itálie.

Protože cestovní kanceláře Tiptour a Bohemian tour s podobnými zájezdy už skončily,  další výpravy šachistů za mořem míří již třetí rok do nedalekého Lignana. Přesto pořadatelé Brněnské šachové školy naplánovali příští rok - ve dvacátém ročníku návrat do Caorle, do tradičního kempu. Poprvé s CK Agmatour Pardubice, která se po více než dvacet sezón osvědčila v sousedním kempu Laguna Village. Do Itálie k moři tak zamíří letos z Brna ve stejný termín dva autobusy šachistů!

Pořadatelé Caorle 2017 si zamluvili zatím na dopravu 3/4 autobusu a mají dnes závazně obsazeno prvních 12 míst ve stanech v termínu od 7. do 16. července 2017. Nabízí dalším zájemcům, třeba pamětníkům pobytů z minulých let opět svůj klasický, osvědčený typ zájezdu, mezi účastníky budou opět i dlouholetí pořadatelé: Honza Gorčák, Libor Diviš nebo Hanka Toufarová. V první etapě náboru je dosud dostatek volných míst ve stanech i v karavanech. Cena kompletně zabezpečeného zájezdu autobusem z Brna bude při platbě do 25.2.2017 6.290 Kč za 1 místo ve stanu a 6.890 Kč za  místo v karavanu. Ideální samozřejmě je, když přátelé nebo rodina obsadí opět dvou- nebo třílůžkovou ložnici, případně celý čtyř- nebo pětilůžkový stan či karavan. Přesné podmínky a program najdete v propozicích, které jsou zde v příloze. Další podrobnosti, novinky z přípravy zájemcům sdělí organizátor – Jan Gorčák. Nejlépe osobně nebo přes e-mail: gorcak.brno@o2active.cz anebo telefon: 723 383 708.

Městečko Caorle se za posledních 20 let značně rozrostlo, zbohatlo, zkrásnělo. Služby pro turisty, návštěvníky se podstatně rozšířily. Historické centrum je pečlivě opravené, na bývalých polích, mokřinách vyrostly nové čtvrti s hotely, obchody, apatrmány, bazény. I nejvzdálenější pláže se každodenně pečlivě uklízí a jsou celý den pod dozorem plavčíků. Na širokých plážích před hotely se objevily zavlažované zelené ostrovy s palmami, stromy a hřišti, v sezóně je ve městě řada koncertů, výstav, slavností, kulinářských nebo sportovních akcí, na které je často volný vstup. V kempu Falconera je několik nových ulic s mobilhomy (chatkami na kolech), nový relaxační bazén na osvěžení, malý bazén pro děti se skluzavkou a velká plocha na odpočinek s lehátky zdarma. Při vycházce kolem kempu mezi chýšemi rybářů najdete také volně přístupné muzeum s vystavenými potřebami i výrobky původních obyvatel zdejší laguny – caorlských rybářů, nazývaných casoni. Na výlety do okolí se opět za české koruny půjčují kola

přidal Jan Gorčák dne 27.12.2016 | sekce: Zajímavosti


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009