Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis souboru ke stažení

Šachy a byznys v Hospodářských novinách

O šachy novináři nezavadí, televize je pro ně zakletá, soudí většina šachistů. Při pohledu na poslední stránky deníků a sportovní programy televizních stanic s tím lze jen souhlasit. Mýty o mediální nezajímavosti však v poslední době usilovně boří Pražská šachová agentura, konkrétně její zakladatel Pavel Matocha.

Mediální zájem o exmistry světa Karpova i Spasského překonal všechna očekávání. Pozoruhodně pojal svůj článek Martin Cáp v Hospodářských novinách:

„…chtěl výrazně vyšší částku, než požaduje většina hráčů současné špičky. V případě Spasského se ale může jednat o dobře investované peníze. Místní šachová scéna si od jeho návštěvy slibuje zvýšení zájmu o celé odvětví, které prostřednictvím Spasského láká nové investory…“

No tak doufejme, že investoři se opravdu dají nalákat, místní šachová scéna začne produkovat představení na nejvyšší světové úrovni a celé odvětví se dostane do záře mediálních reflektorů. Marketingová zaklínadla typu „Sport a byznys“ nebo „Prodej sportu jako produktu“ se (konečně) dostala i do šachu a uvidíme, zda se jich v našem „odvětví“ někdo zmocní a co z toho pojde.

V příloze najdete zmíněný článek z včerejších Hospodářských novin. Ty nereferují o šachu často, ale když už nějaký článek napíší, stojí to za to. Vzpomeňme předloňský třístránkový rozhovor s Davidem Navarou.

Soubor ke stažení: [pdf]

přidal David Ciprys dne 27.01.2006 | sekce: Zajímavosti


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009