Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis souboru ke stažení

Školení rozhodčích III. třídy 11.9.2005

Školení rozhodčích III. třídy proběhne obdobným způsobem jako loni. V Šachové kavárně Boby Centra budou Petr Buchníček a Miroslav Hurta účastníkům nalévat do hlavy zejména základy Pravidel šachu a Soutěžního řádu. Chtít po nich budou také sestavení (zpaměti) tabulky pro systém každý s každým.

Prevencí před klimbáním a usínáním (ovšem kdo zná způsob výkladu Petra Buchníčka prošpikovaný konkrétními zážitky ze soutěží všech úrovní u nás i v zahraničí, nemusí mít z nudy strach) bude trénink ve skutečném rozhodování, kdy dva figuranti předvedou modelovou herní situaci (případně i se závěrečnou hádkou o svou pravdu) a úkolem rozhodčího bude vše vyřešit a přesvědčit hráče, že pravdu má jedině on.

Závěrem čeká budoucí rozhodčí tradiční písemný test (systém autoškola). Upřímně řečeno, není test nijak snadný a bez předchozí přípravy se snad ani napsat nedá. Naštěstí dostanou všichni přihlášení vzor otázek, z nichž bude do testu o maximální délce 45 minut vybráno cca 30.

Loňské školení za účasti 47 zájemců mělo svižný průběh a příznivou odezvu. Základní školení III. třídy se budou stále více profilovat na zvládání základních situací popsaných v Pravidlech a Soutěžním řádu a přilákat by měla všechny, kteří si chtějí v Pravidlech konečně udělat jasno, od odrostlejších žáků a dorostenců až po důchodce.

Víte přesně, kdy můžete reklamovat remízu, protože se soupeř nesnaží o výhru? Víte, jak Vás potrestá rozhodčí, když reklamujete remis trojím opakováním pozice a není to pravda? Víte přesně, na co máte právo, když soupeři zazvoní u partie mobil nebo udělá nemožný tah? Pokud ne, přihlaste se na školení rozhodčích!

V příloze naleznete propozice školení. Program s časovým harmonogramem a vzor zkušebních otázek obdrží zájemci po zaslání přihlášky.

Soubor ke stažení: [rtf]

přidal David Ciprys dne 14.08.2005 | sekce: Informace komisí


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009