Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis souboru ke stažení

Oprava Rozpisu soutěží družstev

Těsně po rozeslání Rozpisu soutěží družstev řízených Jihomoravským šachovým svazem v něm byl odhalen jeden podstatný a jeden formální nedostatek. Oba byly opraveny na schůzce VV JmŠS 4.7. 2005 v Brně u příležitosti konání přeboru JmŠS.

Za prvé se jedná o opravu listiny oprávněných účastníků Krajského přeboru I. třídy. Na základě precedenčního rozhodnutí STK ŠSČR, které upřesnilo výklad čl. 3.4.3. Soutěžního řádu, je oprávněným účastníkem KP I. družstvo I. brněnská Brno jako nejlepší ze sestupujících družstev, nikoliv družstvo Průkopník Petria Brno jako nejlepší ze druhých družstev v pořadí KP II. 2004/2005.
Družstvo Průkopník Petria Brno bylo oprávněným postupujícím jedině v případě, že by jeho postup do vyšší soutěže byl jediným způsobem jak zabránit dodatečným sestupům z některé skupiny KP II. (při přehhlášení některého družstva z vyšší soutěže do KP II.). Skupiny KP II. však nejsou pevně územně vázány, v nezbytných případech je možno provést přesuny mezi jednotlivými skupinami a prvním náhradníkem v KP I. je tak vždy nejlepší ze sestupujících (kromě posledního družstva, které sestupuje vždy).
Dále byla v seznamu účastníků KP II. nahrazena družstva ŠKTP Habrovany (vzdalo se práva postupu) a ŠK Hustopeče B (vzdalo se práva účasti) náhradníky MKS Vyškov B a Tatran Poštorná C.

Za druhé jde o změnu místa konání losovacích schůzí. Losovat se bude v prostorách Boby Centra. Po ukončení losování bude následovat krátké posezení zamýšlené jako připomenutí stého výročí založení Ústřední jednoty českých šachistů (založené 8.9.1905), první jednotné šachové organizace v Českých zemích a přímé předchůdkyně dnešního Šachového svazu České republiky.
Součástí této neformální akce by měla být i vzpomínka na vynikající jihomoravské šachisty minulosti a ocenění těch, kteří svou dlouholetou mravenčí prací zajišťovali chod naší šachové organizace.
Přesnější informace k této akci budou zaslány o něco později, ale už dnes se můžete poohlédnout po činovnících (zejména těch ve věku Abraháma a starších), kteří by si podle Vašeho názoru ocenění zasloužili. Nebojme se poděkovat těm, kteří si to zaslouží.

Zájemce o prezentaci historie i současnosti svého oddílu na speciálním CD ke 100. výročí organizovaného šachu v Českých zemích vydávaném soukromou firmou je možno pořád ještě odkázat na šachové stránky ŠSČR www.chess.cz , příp. mailovou adresu tempo-cd@seznam.cz kde naleznete bližší informace. Příspěvky zaslané před koncem prázdnin by se tam ještě mohly objevit.

Soubor ke stažení: [rtf]

přidal David Ciprys dne 11.07.2005 | sekce: Informace komisí


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009