Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis souboru ke stažení

Krajská komise mládeže schůzovala...

Dnes bylo v klubovně Lokomotivy po prázdninové pauze přerušené pravidelnými rapid druhé úterý a třetí sobota opět živo. Konaly se zde od 9:00 losovací schůze krajských soutěží a od 10:30 zde zasedl 11 statečných, kteří si našli čas, aby zde prodiskutovali otázky rozvoje mládežnického šachu. Naše krajská komise mládeže snad netrpí přílišným úřadováním, když tuto schůzi koná jen jednou ročně, a proto je smutné, že si sem nenašel cestu – bohužel jako již tradičně – ani jeden jediný zástupce blanenského okresu. Právo hlasovat tak mělo jen šest osob, pět zbývajících mělo statut hostů, kteří sice hlasovat nemohli, ale bez zdráhání vstupovali de debaty a snažili se s ostatními přispět k řešení ne vždy jednoduchých problémů.

Výstupy jednání zachycuje zápis, který už ověřovatelé Radka Slepánková a Aleš Dumek stihli schválit, a tak ho již dnes můžete nalézt v příloze. Pavlu Krupicovi se podařilo rozšířit vyhodnocování kategorií turnajů KP mládeže v rapid šachu, zato neuspěl s návrhem rozdělit KP družstev mládeže do dvou skupin (zatím se bude hrát systémem stejným jako loni – na začátku skupiny z blízkého okolí, pak švýcarský systém). Paní Richterová otevřela problematiku krajského tréninkového soustředění – s jejími názory se ostatně brzy seznámíte na diskusním fóru tohoto webu. Diskuse má být uzavřena krátkým jednáním komise mládeže na listopadovém turnaji v Brankovicích.

Velice kritizováno bylo nešťastné rozhodnutí republikové komise mládeže prodloužit Mistrovství Moravy a Slezska o jeden den, což vede ke zbytečnému nárůstu nákladů, což – jak potvrdili někteří účastníci schůze – již teď vede k tomu, že některé děti z finančních důvodů na tuto akci nepojedou. Předseda republikové komise mládeže pan Havlíček, který tuto změnu inicioval, v životě na Mistrovství Moravy a Slezska nebyl a setkání se zástupci našeho kraje se vyhýbá. Varující také je, že když jeho představy o reformě soutěží v šachovém hnutí neuspěly, je připraven je prosadit silou.

Schůze byla seznámena i s dalším problémem: Jihomoravský kraj získal pro rok 2017 pořadatelství Olympiády dětí a mládeže, ale se šachy jaksi nepočítá, ačkoli při minulém pořadatelství JmK v roce 2005 šachová soutěž s velkým úspěchem proběhla. Všichni přítomní, kteří mohou mít nějaké vlivné kontakty na krajský úřad, byli požádání o pomoc při vyvíjení tlaku na změnu tohoto rozhodnutí.

Soubor ke stažení: [pdf]

přidal Miroslav Hurta dne 20.09.2015 | sekce: Informace komisí


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009