Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis souboru ke stažení

3. turnaj KP mládeže v rapid šachu ovládli Kratochvílové a Lokomotiva.

Milan Kratochvíl z Lokomotivy Brno obhájil loňské prvenství v Memoriálu Lubomíra Gillara hraném jako 3. turnaj seriálu krajského přeboru mládeže v rapid šachu. Nasazen byl sice jako dvojka, ale extraligové dorostenecké zkušenosti dělají své. Svou první šachovnici si hlídal s naprostým přehledem a jediným okamžikem, kdy nebyl zcela pánem situace, byl závěr partie se jmenovcem Jiřím Kratochvílem. Ten sice přišel ve střední hře o střelce, ale v koncovce Milana zcela paralyzoval zdvojením věží na poslední řadě. Po ztrátě věže za postupující pěšce to byl favorizovaný Milan Kratochvíl, kdo musel děkovat za remízu. Právě poštorenský Jiří Kratochvíl (s brněnskou bratrskou dvojicí Kratochvílů ho pojí jen stejné příjmení) byl největším soupeřem svého jmenovce v boji o celkové prvenství. Úvodních 5 partií vyhrál, poslední 2 zremízoval a možná, kdyby v těchto dvou partiích trochu přitlačil, mohlo být vítězství jeho. Na senzační třetí místo se vyhoupl teprve desetiletý Jiří Musil z Lokomotivy Brno a potvrdil, že jeho výborné výkony na podzimním mistrovství Moravy ve Zlíně nebyly žádnou náhodou. Trochu mu pomohl i nevyzpytatelný švýcarský systém. Ve třetím kole Jirka "takticky" prohrál s celkovým vítězem a v závětří za nejužší špičkou dokázal všechny zbylé soupeře porazit. Jirka Musil se stal také vítězem kategorie do 10 let započítávané do krajského přeboru v rapidu. Ve stejné kategorii dívek vyhrála Karolína Zavadilová z Durasu Brno. Mezi dvanáctiletými zvítězili Karel Svoboda (Lokomotiva Brno) a Radka Čermáková (ŠK Brankovice), mezi čtrnáctiletými Milan Kratochvíl a Markéta Lapúniková (oba Lokomotiva Brno).
86 dětí do 16 let zaplnilo šachovou kavárnu brněnského Boby Centra i její přísálí, ale na rozdíl od loňska se účastníci necítili jako sardinky v tomatu. Provedené stavební úpravy vytvořily skvělé šachové prostředí. Od pořadatelů z ŠK Duras Brno reprezentovaných zejména ředitelem turnaje Bronislavem Chmelíčkem a rozhodčím Dušanem Lackem ml. je to celkem odvaha pouštět tolik dětí do čtyřhvězdičkového hotelu, ale snad letos kromě hrozného nepořádku nemuseli po odjezdu účastníků řešit žádné mimořádné události jako loni, kdy si přišli oficiálně stěžovat zástupci hotelu na nepřiměřenou hlučnost dětí a rychlost jejich pohybu po hotelovém areálu. Věcné ceny si odnesla většina starších dětí a všichni účastníci do 12 let. K dobré turnajové pohodě přispěl i laciný a kvalitní bufet pana Kosiny, některé děti u svých párků a brambůrek vypadaly, jako by nejméně týden nejedly.
Jediným slabým místem pořadatelského štábu byl losovací program, jehož nechuť opravit nesprávně zadaný výsledek bez toho, aby se musela rozpárovat a zrušit všechna následující kola, přidala rozhodčím nejednu vrásku a nejednu pernou minutu při zpracování výsledků.
Výsledky turnaje včetně tabulky výsledků jednotlivých kol jsou v příloze.
Celkové pořadí krajského přeboru v rapid šachu do 10, 12 a 14 let po třech turnajích (Brankovice, Břeclav, Brno) najdete v rubrice Archív i v souvisejících dokumentech uvedených pod tímto článkem.

Soubor ke stažení: [htm]

přidal David Ciprys dne 12.02.2005 | sekce: Soutěže mládeže

Související dokumenty

vytvořeno název typ sekce
29.06.2005 KP mládeže v rapidšachu ke stažení
26.06.2005 Turnaj Hodonice ke stažení
08.05.2005 Soustředění Littner ke stažení
20.04.2005 Blíží se další turnaj ze seriálu KP mládeže v rapidšachu ke stažení
08.04.2005 Pořadí KP v rapid šachu ke stažení
02.04.2005 Memoriál Jana Krejčího ke stažení
12.02.2005 Tabulka KP mládeže v rapidšachu ke stažení
12.02.2005 Fotografie z Gillarova memoriálu ke stažení
12.02.2005 3. turnaj KP mládeže v rapid šachu ovládli Kratochvílové a Lokomotiva. ke stažení
11.12.2004 Vánoční turnaj v Břeclavi opět rekordní, jihomoravské výsledky opět průměrné. ke stažení
28.11.2004 KP mládeže v rapidšachu-obecné informace ke stažení
21.11.2004 O brankovického krále II ke stažení
20.11.2004 Úvodní turnaj KP mládeže v rapidu v režii Zlínska ke stažení


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009