Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis souboru ke stažení

Derniéra na Lokálce

Na webu Lokomotivy Brno se před časem objevila výzva, abychom se přišli podívat v neděli 19. dubna 2015 na poslední zápas sezóny¸ který odehraje ve II lize E naše „Béčko“ proti Orlům z Ořechova. Nebyl jsem na předcházející Třetí sobotě, o níž jsem však získal plno informací z fejsbůku (nad tímto mým výrazem se velmi podivil v e-mailu velmistr Kaválek, jehož americkočeským uším zní asi trochu zvrhle), kde se Dan Gajdoš pochlubil svým výkonem, přidal pár podrobností o svých zápasech a dokonce mi poslal pár svých partiček.

Tak se mi zastesklo po šachovém prostředí naší útulné klubovny. Po dobrém obědě, který nám se švagrovou Miluškou žena připravila, vydal jsem se tramvají číslo šest z Bohunic do Králova Pole. Asi jsme se se dvěma kolegy nevědomky zkoordinovali, neboť na Mendláku do téže tramvaje nastoupil Pepa Spodný a na České Franta Vykydal. Cíl naší cesty byl kupodivu stejný. Když jsme se na ZŠ Staňkova „doplazili“ (Franta si postěžoval, jak ho všechno bolí, skoro nemůže chodit, nesmí už ani pít (víno, ba ani pivo) a život ho ani nebaví – ale to jsem mu moc neuvěřil, vždyť v sobotu na rapidu v Bohuslavicích sice v začátku prohrál s tříletým(?!), ale Kirilla Burdaleva porazil), ukázalo se, že v chodu jsou již jen tři partie. Broňa Vymazal krátce po poledni zdolal Dalibora Čípa, Peter Zavacký Milana Kaplana. Mnozí z aktérů již odešli, v plném počtu zůstával pouze tým Ořechova. A všichni jsme sledovali dění v partii Lubomír Riška-Mojmír Moulis, kde se nám zdálo, že v poměrně zablokované pozici s dámami, věžemi a nestejnými střelci se vlastně nic neděje a časem bude snad podepsána remíza. Odešla už i paní Dana a bufet byl uzavřen. Využil jsem přítomnosti Karla Kratochvíla a začal vyzvídat, kterouže partii Lokomotiváků by mi mohl doporučit k uveřejnění, respektive kdo měl v týmu nejlepší výsledek. Nad první otázkou prý popřemýšlí, na druhou je odpověď jasná: Benedikt Hofírek dosáhl 10 bodů z 11 partií. A na další dotaz, zdali už volal do Prušánek, jak si tam vede dosud vedoucí Moravská Slavia, mi Karel poněkud posmutněle sdělil něco v tom smyslu, že nevěří, že by Prušánky pro nás kýženou remízu uhrály. A kdyby něco takového hrozilo, tak se jistě pan Vávra postará, aby to dopadlo pro Morendu dobře. Takže zatímco jsme si s Karlem povídali a nebo sledovali dění v té poslední partii (za stavu 6:1 pro Lokálku B), na dvoře pokuřovali hráči Ořechova a vedli tam zapálené debaty o vesmíru, cestování v něm, červích dírách a podobných vzrušujících věcech. A Pavel Kubíček mi stručně vylíčil, co se prý odehrálo na začátku dnešního zápasu. Rozhodčím byl Jura Vachek. Z nějakého důvodu se mu podařilo na sedmé i osmé šachovnici posadit dvojice tak, že hráči Lokomotivy měli bílé kameny. Nikdo zpočátku neprotestoval, ořechovský Milan Kaplan na osmé s Peterem Zavackým byl dokonce spokojen, neboť si dnes černé kameny přál. A tak zde rozehráli variantu Svešnikova, když tu kolem desátého tahu začal jeden z diváků (!) – prý pan Novotný – proti takovému vedení zápasu protestovat.

A jak to bylo dál? Přečtěte si v příloze!

Soubor ke stažení: [pdf]

přidal Jan Kalendovský dne 22.04.2015 | sekce: Soutěže dospělých


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009