Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis souboru ke stažení

Loko F vítězí v Hodoníně

Propadlík z KP I. ŠK Hodonín je největším favoritem KP II. C. Po úvodním odevzdání bodů Universitě Brno mohl ještě kapitán povzbuzovat zbytek mančaftu heslem Dohnat a předehnat¸ protože přece První vyhrání z kapsy vyhání a Dobrý začátek - špatný konec¸ ale po remíze s Vyškovem a další prohře s Lokomotivou F to spíše vypadá na Murphyovské Co dobře začne¸ špatně skončí¸ co špatně začne¸ skončí ještě hůř.

Ovšem lokomotivní F-team, to nejsou žádné máčky. Nakonec takový G-team Nového Boru to dotáhl až k vítězství v Poháru mistrů, že. Poprvé za Lokálku nastoupil Tomáš Lamser, doplněný až na 7. (!) místo soupisky, zatímco ve vyšší soutěži za Vinohrady hraje velmi úspěšně (3/4) desku šestou. V KP II. prozatím platnou posilou nebyl, prohrál bílými s Filipem Taptičem.

Zato za ním hrající Karel Martišek svižně přehrál černými figurami Jiřího Myšulku a podle zprávy Jana Kalendovského v příloze mohl vyhrát ještě mnohem dříve a mnohem efektněji. Kolikrát za život se člověku podaří ohlásit pětitahový mat! Když už známe řešení, je to naprosto logické - zahnat krále do odtažňáku, pokrýt dámou věž na g3 a do budoucna jezdce na f2, pohrozit matem v rohu šachovnice a ... jak prosté! Ještě to vidět u partie.

28. ... Jh3+ 29.Kh2 Dh4 30.Vd2 Jf2+ 31.Kg1 Vh3 32.gxh3 Dg3mat!

Mnohem více se dozvíte v příloze Jana Kalendovského!

Soubor ke stažení: [pdf]

přidal David Ciprys dne 07.01.2014 | sekce: Soutěže dospělých


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009