Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis souboru ke stažení

1. liga východ - Na čele Dalešice, Duras jen remizoval s Chrudimí, Lokomotiva stále bez bodu

1. liga východ pokračovala svým 3. kolem a po střetu vedoucích týmů z Dalešic a Polabin máme již jen jeden tým s plným bodovým ziskem. Tím je celek z Vysočiny, který svého soka porazil 5 : 3 a tuto roli si bude užívat minimálně do příštího kola, kdy změří síly s Durasem. Ten zatím podává nevyrovnané výkony a zdá se, že starty velmistrů jsou pro tým z Králova Pole alfou a omegou. S výsledky je zatím jistě spokojenost ve Frýdku-Místku. Beskyďané v napínavém zápase těsně zvítězili ve Zlíně a jsou se 7 body druzí. Pravým opakem je potom snažení brněnské Lokomotivy, která je s nulou na kontě poslední. K prvním bodům jí nepomohla ani poprvé prakticky kompletní sestava, ovšem na druhou stranu patří její kroměřížský soupeř k nejsilnějším týmům v soutěži. Staré Město, psychicky posílené minulým vítězstvím v Orlové, rozdrtilo nováčka z Ostravy a v souboji "vykradených" týmů splnili roli favorita hráči Orlové v Litovli.

A začínáme utkáním kola v dalešickém pivovaru, kam přijely pardubické Polabiny. Caissa se musela obejít bez GM Petra Veličky, Polabiny však dokonce bez prvních tří desek GM Jana Votavy, FM Martina Červeného a Matěje Hrabuši. Zápas probíhal za mírné převahy domácího týmu, který se po remízách v partiích FM Aleš Jedlička - IM Petr Pisk a Jan Macháň - WGM Eva Kulovaná ujal vedení zásluhou Štěpána Seidla, který využil nepovedeného zahájení FM Jaroslava Mojžíše.

Eva Kulovaná v novém dresu

Blízko výhry byl poprvé nastoupivší FM Oldřich Sedláček, jeho mladému soupeři Petru Čižinskému se však podařilo vyklouznout. Poté za hosty trochu nečekaně vyrovnal FM Michal Novotný, který si na jedničce černýma poradil s IM Davidem Kaňovským.

Finiš však patřil hráčům Caissy. Výborný výkon předvedl i druhý z domácích jinochů Petr Walek, který se tak podobně jako Štěpán Seidl alespoň částečně rehabilitoval za nepovedené polofinále MČR juniorů v Havlíčkově Brodě. Poté přidal celý bod domácí tahoun FM Petr Buchníček, který při opačných rošádách vyhnal krále Milana Hoška na druhou stranu šachovnice a po zisku věže rozhodl zápas. Konečné skóre stanovila partie Jiří Hostinský - FM Josef Kratochvíl, kde měl po oboustranně pěkné sehrané sicilce navrch domácí hráč, ovšem soupeř postavil v koncovce pevnost s věží a pěšcem proti dámě. Více si o zápasu můžete počíst z reportáže IM Davida Kaňovského. Caissa Pivovar Dalešice - 2222 Polabiny 5 : 3.

Duras se chtěl rehabilitovat za porážku v Kroměříži a měl k tomu ideální příležitost v soupeři z Chrudimi. Východočeši navíc přijeli bez čtyř hráčů základní sestavy vč. GM Petra Háby, a tak Brňanům nemusela vadit ani absence všech svých velmistrů. Zápas také dlouho probíhal v režii Durasu, který se po dvou rychlých remízách na zadních šachovnicích ujal vedení zásluhou autora těchto řádků nad FM Marianem Sabolem, kterému nevyšel přechod ze zahájení do střední hry. Po remíze na 2. šachovnici v partii Pavel Němec - IM Roman Chytilek vypadal zbytek na formalitu, neb domácí hráči měli na zbylých čtyřech šachovnicích minimálně tři body.

Zprava šachovnice 1-4

Nešťastnou druhou polovinu zápasu odstartoval FM Jiří Majer, který proti Jiřímu Malivánkovi opakoval tahy aniž by si uvědomil, že získává buď pěšce nebo kvalitu. Čistého pěšce více měl Petr Skácelík proti Tomáši Trhalovi, jenže přehlédl ztrátu dvou figur za věž a rázem bojoval o záchranu. Významný vliv na zápas měla ovšem partie Martin Blahynka - Radek Bujnoch, kde si náš benjamínek poziční obětí pěšce výborně připravil útok na krále, který velmi dlouho pendloval po šesté řadě. Místo několika možností k zakončení však přišly drobné chyby v časové tísni soupeře a postupné otáčení vyvrcholilo přehlédnutím bílé věže. Durasu pak vrátil vedení výborně hrající Bronislav Vymazal, který porazil Roberta Hlaváčka, jenže v poslední partii měl pevnější nervy výše zmíněný Tomáš Trhal a vybojoval tak pro Chrudim premiérový prvoligový bod. Duras  Brno - ŠO Chrudim 4 : 4.

Lokomotiva Brno měla po dvou porážkách před sebou těžký úkol v podobě silné Slavie Kroměříž. Ta přijela bez FM Josefa Mudráka, ale jinak prakticky kompletní. Lokálka poprvé nasadila oba své expresy IM Vojtěcha Pláta s GM Radkem Kalodem a mohla tak doufat v první body. V napínavém zápase stáli Brňané opticky lépe, s blížícími se časovkami však získávali více na jistotě hosté. To nakonec stačilo k těsnému vítězství, které Kroměříž posouvá zpět do postupové hry. Lokomotiva už bude muset zabrat, nejlépe již příští kolo v Chrudimi. V opačném případě by už musela více spoléhat své béčko ve 2. lize E, což ale při vyrovnanosti této soutěže může být poněkud ošidné. Lokomotiva Brno - Slavia Kroměříž 3,5 : 4,5.

Tatran Litovel "B" měl po dvou zápasových remízách před sebou těžkého soupeře ve Slavii Orlová. Domácímu týmu vyšla sice předpověď o nekompletním soupeři, ne už tolik premiéra v nové hrací místnosti s pěkným výhledem na Uničovský rybník.

Uničovský rybník

Vliv na to jistě měla skutečnost, že se předpokládaná litovelská sestava sypala v týdnu před zápasem jako domeček z karet. Její konečná podoba pak připomínala spíše ementál a nastoupit musel dokonce i hlavní boss Michael Knajbl. Nebylo proto divu, když si hosté i ve velmi průměrné sestavě bez velmistrů Kislinského, Andreeva a sester Olšarových hladce s Hanáky poradili a vezou tak zasloužené tři body. Komentář k zápasu najdete na stránkách Olomouckého šachového svazu. Tatran Litovel "B" - Slavia Orlová 2,5 : 5,5.

Staré Město přivítalo nováčka z Ostravy a zápas se mu nadmíru vydařil. Hosté hráli bez FM Ivana Břečky, což ovšem přičina porážky nebyla. Ostravanům se zápas prostě nepovedl, což se samozřejmě stává. Dílčím úspěchem tak může být alespoň remíza Kristýny Novosadové černými s IM Janem Sosnou. Staré Město : TJ Ostrava 6,5 : 1,5.

Zápasy Zlína s Beskydskou šachovou školou "B" bývají obyčejně vyrovnané a nejinak tomu bylo i nyní. Oba týmy nastoupily v silných sestavách a mírně favorizovaným hostům se povedlo pěkně zúročit bílé figury (3,5/4). Tím položili základ k celkovému vítězství, které má jistě svou cenu, neb znamená 2. místo současného pořadí. Zápasový komentář ze zlínské strany najdete zde. ŠK Zlín - Beskydská šachová škola "B" . 3,5 : 4,5.

Výsledky, tabulky a ostatní statistiky najdete v databázi soutěží na svazových stránkách a chess-results. Příští 4. kolo se odehraje 8.12.2013 a bude posledním v tomto roce. Utkají se v něm:

2222 Polabiny - Beskydská šachová škola "B"
Slavia Orlová - ŠK Zlín
TJ Ostrava - Tatran Litovel "B"
Slavia Kroměříž - Staré Město
ŠO Chrudim - Lokomotiva Brno
Caissa Pivovar Dalešice - Duras Brno

 

 

Soubor ke stažení: [pdf]

přidal Neklan Vyskočil dne 25.11.2013 | sekce: Soutěže dospělých

Související dokumenty

vytvořeno název typ sekce
26.04.2014 1LV - závěrečná zpráva ke stažení
15.04.2014 1LV - partie 1.-11. kola ke stažení
14.04.2014 1. liga východ - Polabiny postupují, dolů Lokomotiva, Litovel "B" a Ostrava ke stažení
07.04.2014 1LV - partie 1.-10. kola ke stažení
01.04.2014 1. liga východ - Duras s Lokomotivou výhrami udrželi své naděje, na obou pólech stav nezměněn ke stažení
19.03.2014 1LV - partie 1.-9. kolo ke stažení
19.03.2014 1. liga východ - Duras stíhá Polabiny, Lokomotiva vítězí v Litovli a ještě žije, první padák Ostravě ke stažení
26.02.2014 1LV - partie 1.-8. kola ke stažení
24.02.2014 1. liga východ - Polabiny střídají Orlovou, Duras již druhý, Lokomotiva krůček od propasti ke stažení
12.02.2014 1LV - partie 1.-7. kolo ke stažení
11.02.2014 1. liga východ - Vedoucí šestka jak na kolotoči, Duras již třetí, Lokomotiva vzala bod Polabinám ke stažení
28.01.2014 1LV - partie 1.-6. kolo ke stažení
27.01.2014 1. liga východ - povstání ponížených posílá do čela Polabiny, v brněnském derby úspěšnější Duras ke stažení
15.01.2014 1LV - partie 1.-5. kolo ke stažení
14.01.2014 1. liga východ - Oslabené Polabiny šokovaly kompletní Duras, Lokomotiva podlehla vedoucím Dalešicím ke stažení
11.12.2013 1LV - partie 1. - 4. kola ke stažení
09.12.2013 1. liga východ - Po loupeži Durasu v Dalešicích již nikdo bez prohry, Lokomotiva připsala první bod ke stažení
27.11.2013 1LV - partie 1.-3. kolo ke stažení
25.11.2013 1. liga východ - Na čele Dalešice, Duras jen remizoval s Chrudimí, Lokomotiva stále bez bodu ke stažení
12.11.2013 1LV - partie 1.-2. kolo ke stažení
11.11.2013 1. liga východ - Trápení favoritů využily Polabiny a vedou, Brňané tentokrát s nulou ke stažení
25.10.2013 1LV - partie 1. kolo ke stažení
22.10.2013 1. liga východ - favorité na úvod nezaváhali, Brňané na 50% ke stažení
14.10.2013 1. liga východ 2013/2014 - úvodní zpráva ke stažení


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009