Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis souboru ke stažení

Předposlední dějství v Bystrci

Předposlední kolo jihomoravského KP I. bylo soubojem na blízko i na dálku mezi Olejáři z Bystrce a brněnskou Lokomotivou - s béčkem hráli Bystrčtí sami a výsledek céčka ve Vyškově netrpělivě očekávali u půllitrů U Sama.

Dokonce je měl v boji o ligu přijít podpořit i samotný bystcký starosta, v sobotu v podvečer však poslal zprávu, že ulehl s chřipkou. Pan starosta by mohl mít pro šachové bitvy vyžadující přesný propočet pochopopení - RNDr. Vladimír Vetchý, CSc. je nejen zkušeným matematikem, ale také bývalým ministrem obrany ve vládě současného prezidenta.

Šťávu bystrckému mači dodalo i složení týmu domácích - polovina z nich má v Lokomotivě odslouženo více let, než je stáří (nebo spíš mládí) převážně juniorského týmu Lokálky.

Po minulé ostudě se dvěma kontumacemi neobsazených šachovnic borci z Lokálky "nastoupili téměř v kompletní sestavě, byvše zmobilizováni výzvou předsedy klubu Jiřího Vachka" (Jan Kalendovský nám chce dokázat, že i v češtině máme krásný předminulý čas - nejdřív byli hráči zmobilizováni, až pak nastoupili).

Nesmlouvavý kouč Otakar Šaršon navíc nepřipustil žádné ulejvárny, dokonce i v partii soupeřů o úhrnném věku 145 let znajících se bezmála 50 let František Vykydal - Jan Kalendovský se opravdu bojovalo a končilo až ve 32 tahu, neuvěřitelné...

Jako ukázku nemilosrdných bojů si předveďme partii Jana Píšeho s Martinem Paulíkem. Bílý po svém zamilovaném "tahu do prázdna" 1. d4 d5 2. Sg5 postupně ztrácel životní prostor, ale jako liška trpělivě přešlapoval okolo vyhlédnuté kořisti, až ztratí ostražitost a pak... Po 33. ... Vb2

přišlo 34. Dc1 a věřte nevěřte, ztráta koně na b8 je neodvratná 1-0.

O zbývajících duelech už si přečtěte v příloze Jana Kalendovského. V závěru vás navnadí i na malou oslavu osmdesátin Františka Blatného s několika nejbližšími přáteli. K té se vrátíme příště, teď už si otevřte přílohu!

Soubor ke stažení: [pdf]

přidal David Ciprys dne 11.04.2013 | sekce:


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009