Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis souboru ke stažení

Nejen o prohře Bystrce se Znojmem

Kocovina z první prohry bystrckých šachistů po neuvěřitelné šňůře 13 zápasů bez prohry (naposledy prohráli Olejáři začátkem prosince předloňského roku 2011) a ze zapíjení žalu v několika brněnských putykách málem zmohla i tak zkušeného borce (v obou zmíněných disciplínách), jako je Jan Kalendovský.

Nakonec se přece jen "donutil něco vyplodit" a předmětný výplod si můžete prohlédnout v příloze. Začíná záplavou stesků na nedělní sestavu Bystrckých, která, kdyby byla ... tak mohla ... a teď jsme nemuseli ..., no znáte to.

Podobná kdyby se možná ještě teď honí hlavou domácímu Jiřímu Kubíčkovi. S černými figurami dobře zasil v Aljechinově obraně, pečlivě si pěstoval dvojici střelců a v následující pozici se oprávněně těšil na sklizeň celého bodu.

Kdyby zahrál... tak by... Bohužel po 61. ... Kd6 62. a6 Sc2?? Ja5!! zjistil, že hrozbu Jc6 a Jxa7 nepokryje a místo výhry ho čeká prohra.

Podobně tragické kdyby zažil Václav Chládek s vyškovským juniorem Janem Čermákem. Partii ze zápasu Vyškov - Lipovec zaslal Janu Kaledovskému Stanislav Vémola. Vyškovský mladík se do zkušeného, o 500 Elo bodů bohatšího soupeře pustil neohroženě královským gambitem, ale brzy stál mizerně, ba přímo na prohru. Černý však okolo vyhrávajích pokračování přešel a s hořkostí nad zkaženou partií a možná i nervozitou z přicházející časovky si postupně sám podřezával větev, až v pozici na diagramu

po několikanásobném zoufalém šachování 35. ... Vh2? 36. Kg4 f5+ 37. Kxf5 Vh5+ 38. Ke4 Ve5+ atd. už jen bezmocně přihlížel mašírování postouplých bílých pěšáků.

Nejtragičtější kdyby bohužel nastalo den po zápase. Druhý nejúspěšnější vyškovský borec Jaroslav Hejný ještě ráno stačil přepsat partie, navečer poslat krátký komentář k reportáži na vyškovských stránkách, aby ho jen pár minut poté osud svedl na silnici kousek od Vyškova s protijedoucím kamionem. Držme všichni sympatickému Jarkovi palce, ať v nejdůležitější životní partii obstojí.

Otevřte si přílohu Jana Kalendovského!

Soubor ke stažení: [pdf]

přidal David Ciprys dne 27.02.2013 | sekce: Soutěže dospělých


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009