Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis souboru ke stažení

2. liga E - Duras se raduje, Veselí smutní

Černý den Starých Měst, bída Prušánek, šokované Veselí a znovuzrozené Hustopeče - ve třetím kole druhé ligy E padaly góly jak na běžícím pásu a vedle zápasu kola Duras - Zlín tabulkou hýbaly i všechny ostatní duely.

V souboji béček Durasu a Zlína se střetly dva velmi podobné týmy - mimořádně vyrovnané a složené jen z vlastních hráčů bez hostů a cizinců. Ratingově vyčníval jen hostující lídr Jakub Roubalík (2333), kterému se také podařilo černými přehrát webmastera tohoto webu Šimona Macharáčka. V dalších duelech byla papírová převaha spíše na straně domácích a ti ji dokázali využít k celkovému vítězství  4,5 : 3,5. Jak se dočtete v reportáži na stránkách ŠK Zlín, do karet domácím hrála i atmosféra v durasácké sportovní hale, kam si možná někteří hosté zapomněli vzít špunty do uší a tak je jako hlasy mýtických Sirén lákaly od partií údery míčů a pokřiky fanoušků na sousedním dívčím basketbalu.

Neuspěl ani druhý prozatím stoprocentní tým Spartak Adamov. V dresu hostujících Hustopečí složili reparát nejdéle sloužící (už přes 30 let ) hustopečští borci Ivan Markovič, Dalibor Mlénský a Vlastimil Urban, kteří v minulém kole "zavinili" remízu proti Napajedlům. K jejich třem výhrám přiložili polínko ještě Lukáš Kuchynka a Eda Meduna a tak domácí Adamov musel po dvou úvodních výhrách překousnout hodně krutou porážku 1,5 : 6,5.

Reprezentační ligové prostředí napajedelské radnice. Zdroj: stránky ŠK Veselí nad Moravou

Je-li porážka 1,5 : 6,5 pro Adamov krutá, pak pro Veselí nad Moravou musela být stejně vysoká prohra v Napajedlech doslova šokem. Veselští, v průměru na každé šachovnici o 100 Elo bodů bohatší, jeli nepochybně do Napajedel vyhrát, možná i trochu vylepšit skóre. Že papírové předpoklady občas nevyjdou a místo výhry přijde prohra, je kořením sportu, ale jak to přijde, že mimořádně solidní tým silného středu dostane na hřišti outsidera nakládačku 6,5 : 1,5, to už si přečtěte v reportáži na veselských stránkách.

Pánové (zprava) Svítek, Macura a Kopčil - 3 : 0 pro domácí Napajedla. Zdroj: stránky ŠK Veselí nad Moravou

Černým dnem byla neděle pro týmy Starého Města. Družstvo C hostilo doma největšího favorita Lokomotivu Brno A a propastný rozdíl několika set Elo bodů na většině šachovnic věštil vysokou porážku. Od kanára zachránila domácí jen remíza zkušeného Jana Šmída staršího s Jirkou Musilem: Staré Město C - Lokomotiva Brno 0,5 : 7,5!

Staré Město B měl čekat vyrovnaný boj v Brně na Moravské Slavii, která opět postavila nejsilnějšího hráče soutěže - velmistra Radka Kaloda. To by ovšem nesmělo Staré Město přijet do Brna v šesti a z výkopu darovat soupeři vedení 2 : 0, nota bene na zadních deskách, kde by mělo za normálních okolností největší šanci na úspěch. "Na hřišti" sice hosté ze Starého Města vyhráli 3,5 : 2,5, ale celkově včetně dvou kontumáků si připsala vítězství 4,5 : 3,5 Moravská Slavia.

Z bahna se letos nemohou vyhrabat Prušánky a naopak zapadají do něj stále hlouběji. Kuřim vynechala své titulované posily IM Neklana Vyskočila a WGM Evu Kulovanou a výhradně s vlastními hráči vyhrála v Prušánkách 6 : 2. Výprask se letos pro Prušánky stává standardem...  Zjevná spokojenost vyzařuje ze zprávy na kuřimských stránkách, bohatou fotogalerii najdete na blogu Petra Krolopa.

Výsledky dalšího kola za 14 dní budeme po dnešku tipovat opatrně. Extraligovou kolizí by mohly být oslabeny Hustopeče v Kuřimi a také Moravská Slavia ve Zlíně. Náběh na rekordní skóre mohou mít duely Lokomotivy Brno proti Napajedlům a Durasu Brno v Prušánkách.

4.kolo - 02.12.2012
ŠK KME-DDM Kuřim - ŠK HPM TEC Hustopeče
TJ ŠK Veselí nad Moravou - TJ Spartak Adamov
ŠK Lokomotiva Brno A - TJ FS NAPAJEDLA
ŠK Staré Město B - ŠK Staré Město C
ŠK Zlín B - Moravská Slavia Brno
TJ Podlužan Prušánky - ŠK Duras BVK B

Soubor ke stažení: [doc]

přidal David Ciprys dne 18.11.2012 | sekce: Soutěže dospělých

Související dokumenty

vytvořeno název typ sekce
24.03.2013 II. liga E - Lokomotiva Brno do I. ligy, Adamov do KP ke stažení
04.03.2013 II. liga E - rekordní vyrovnanost, ale postup Lokálky téměř jistý ke stažení
17.02.2013 II. liga E - tlačenice v čele, Lokálka převezla Staré Město ke stažení
03.02.2013 II. liga E - nič už nie je také, aké bolo pred tým... ke stažení
20.01.2013 II. liga E - nekompletní Staré Město B vítězí v Hustopečích ke stažení
06.01.2013 II. liga E - Hustopeče vítězí na Lokomotivě a vedou ke stažení
16.12.2012 II. liga E - šok Zlína ve Starém Městě C ke stažení
02.12.2012 2. liga E - první bod Prušánek ke stažení
18.11.2012 2. liga E - Duras se raduje, Veselí smutní ke stažení
05.11.2012 2. liga E - Adamov na koni, Prušánky na lopatkách ke stažení
14.10.2012 2. liga E - úvod v režii favoritů ke stažení


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009