Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis souboru ke stažení

2. liga E + D - Caissa Třebíč do I. ligy

Předposlední kolo druholigových skupin E a D přineslo jistotu postupu Caisse Třebíč a zúžilo okruh "zájemců" o poslední volná sestupová místa - v Déčku sestupují Zaječice s Třebíčí B a vsadit si s flekem můžeme i na desátou Lokomotivu Brno. V posledním kole sice Lokálka může převézt Vysoké Mýto, ale současně by Polabiny C musely pustit všechny body Ústí nad Orlicí, a to je v tak důležitém utkání velmi nepravděpodobné.

V Éčku sestupuje Zlín C a na 99% i Hošťálková, posledního Černého Petra mají v ruce zatím Prušánky. Budou se ho zbavovat jen těžko - šance, že jej přenechají devátým Boršicím, je určitě menší než 50%, přesun k osmému Starému Městu C je ještě méně pravděpodobný a spoléhat na sedmé Veselí ("v posledním kole my 8 : 0, oni alespoň 0,5 : 7,5") by mohl jen blázen.

Ve skupině E pokračují postupové dostihy mezi Starým Městem B a Lokomotivou Brno B. Oba týmy dnes vyhrály stejným poměrem, ale Lokomotiva zaznamenala více celých bodů, proto se postupová matematika lehce změnila. Staré Město je stále ve výhodě, stačí mu v posledním kole s Lokomotivou zápasová remíza, ale prohra 3,5 : 4,5 už nestačí. Oba týmy by měly stejný počet bodů, stejné skóre, stejný počet vyhraných partií a teprve čtvrté kritérium - vzájemný zápas by rozhodlo o postupu Lokomotivy.

Staré Město B dnes bylo vysokým favoritem ve Veselí nad Moravou ale vyhrálo nakonec bodem jediného hráče, který měl nižší rating než jeho veselský soupeř - Antonína Vávry nad Romanem Kusalíkem. ŠK Veselí nad Moravou - ŠK Staré Město B 3 : 5.

Domácím letos teprve podruhé chyběl lídr Jakub Uřičář, který místo duelu s Petrem Bažantem "šel stříhat vinohrad" . Jakub je z Veselí, ale momentálně patří Starému Městu, druhá zmiňovaná absence byla proti Starému Městu C ve 4. kole. Když se Jakubovi nepodařilo udržet pro Staré Město I. ligu (tam hraje čtvrté prkno právě vedle Petra Bažanta) a ještě by potopil Béčko v boji o návrat zpět, mohli by ho mít v novém oddíle za danajský dar, pátou kolonu a muže na odstřel.

Přes absenci svého lídra dokázalo Veselí nad Moravou udržet vyrovnaný stav s úderným staroměstským duem Petr Bažant otec & syn. Zdroj: stránky TJ ŠK Veselí nad Moravou

Lokomotiva Brno B byla ještě větším favoritem v zápase s Podlužanem Prušánky, ale zápas skončil také 5 : 3. První ligovou prohru utrpěl prušánecký Jiří Marek (doposud 6/6) s WIM Petrou Sochorovou, naopak první celý bod zaznamenal nejsmířlivější z hostujících hráčů Milan Seget s Martinem Šklíbou. Postrachem druholigových borců se stává Vladan Předínský, který s ratingem 1797 nasbíral s o několik stovek bodů silnějšími soupeři (dnes s Jakubem Bednářem to bylo 337 bodů) 3/4! Jedinou - velmi kuriózní - ztrátu utrpěl při své ligové premiéře proti Boršicím. Po 30. tahu se důkladně zamyslel a teprve po pádu praporku se dozvěděl, že časová kontrola je ve 40. tahu, nikoliv ve 30., jak byl před partií nějakým omylem ujišťován svým okolím.

O třetí příčku přišla Slavia Kroměříž. Přehrál ji Spartak Adamov 5 : 3 a dobrým finišem si stejně jako loni zajistil druholigovou příslušnost pro další (v pořadí už třetí) sezónu.

Na bronzové příčce Kroměříž vystřídaly Hustopeče po hladké domácí výhře 6 : 2 nad Hošťálkovou. Čtyři výhry uprostřed pole, čtyři remízy - nebylo co řešit.

Klíčové záchranářské boje se odehrávaly ve Starém Městě C a Boršicích. Překvapivě snadno přišlo k bodům Staré Město C - poslední Zlín C porazilo 6 : 2. Na vzkříšení loňské štiky a "mistra republiky C - družstev" čekali všichni celou soutěž, leč marně - Zlín je letos leklá ryba a také první stoprocentní sestupující. Staré Město C čeká závěrečný záchranářský duel v Kroměříži, kde v plné sestavě nebude bez šancí. Na rozdíl od pronásledovatelů Boršic a Prušánek mu stačí i remíza 4 : 4.

Boršice si zkomplikovaly situaci prohrou se Šumperkem 3,5 : 4,5. K zápasu domácí opět povolali to nejlepší ze své soupisky, byli favority, ale s jedinou výhrou na poslední desce se zápas zpravidla nevyhrává. Do řeči jim po zápase moc nebylo, alespoň to málo si přečtěte na jejich webu. V posledním kole Boršice hrají ve Zlíně a jelikož Prušánky určitě udělají pro výhru nad Adamovem vše, musí i Boršičtí bezpodmínečně vyhrát. Ovšem i leklá ryba sebou umí občas ještě trhnout... Naopak Šumperští odjížděli z Boršic v lehké euforii. Ještě před dvěma koly byli akutně ohroženi sestupem a nyní budou hrát v posledním kole o místo na bedně. Když porazí doma Hustopeče, budou třetí! Čtěte na webu Olomouckého kraje.

Ve skupině D byla hlavní, byť očekávanou událostí výhra vedoucího týmu Caissa Rhea Třebíč A nad Polabinami C 5,5 : 2,5 doprovázená slávou odpovídající postupu do vyšší soutěže: "15:08 - Do hrací místnosti byl před chvílí dovezen sud piva a začaly oslavy postupu do I. ligy. Speciální dík patří sponzoru Ing. Josefu Kolářovi!!" (Zdroj: Novoborský šachový server).

Zhruba uprostřed článku o minulém kole 2. ligy si můžete z pera Mirka Michálka přečíst krátkou připomínku minulého prvoligového vzepětí třebíčského šachu v 90. letech pod hlavičkou Mazda Třebíč.

Podle očekávání dopadly i další zápasy týmů na medailových postech. V chrudimském derby porazila okresní metropole ŠK Chrudim "venkov" ze Sokola Zaječice 6 : 2.

Slavia Hradec Králové B přehrála Lokomotivu Brno 6,5 : 1,5. Lokálka dorazila do Hradce převážně s mladíky z druhé poloviny soupisky a to nemohlo na zkušené Hradečáky stačit. Pozoruhodné je nastupování Mirka Pakosty, který střídavě podle potřeb kapitánů vypomáhá ve skupině D Lokomotivě A i ve skupině E Lokomotivě B. Ve dvou různých skupinách stejné soutěže je to skutečně možné, byť výjimečné. O tom, že v krásnou slunečnou neděli bylo možná pro Brňáky lepší hodit čučku na betálné frajle na prýglu než přetrpět tuto jednobrankovou záležitost, si přečtěte na serveru 63+1.

Zdroj: 63+1 Svět šachu

V záchranářských bojích dnes potvrdily druholigovou účast celky AKIS Pardubice a ŠK Vysoké Mýto. Silný AKIS se stejně jako loni rozjel až v závěru a dnes přehrál loni prvoligový Rychnov nad Kněžnou v pozoruhodně bojovném utkání, kde hostí bylo sedm, remíz taky sedm a AKIS tak bez risku udržel ligu výsledkem 4,5 : 3,5. Kdo ví, zda si hostující boss Jirka Daniel nevyslechl se svou sedmičlennou squadrou nějaký ten peprný komentář za minulý článek na rychnovském webu mluvící o "spráskané sestavě" Třebíče B. Na rychnovském webu si přečtěte, že "Prohra mohla být i podstatně vyšší, domácí byli v kompletní sestavě ... a tak jejich postupné nabídky na smír byly pro domácí jistotou, pro hosty vysvobozením."

Vysoké Mýto muselo dokazovat své ligové ambice mnohem usilovněji. Podařilo se to skvěle, silný Duras Brno B přehrálo 5 : 3.

V posledním utkání ŠK Ústí nad Orlicí - Caissa Colair Třebíč B se hosté pokusili o nemožné, ale opět se jim nepodařilo vyhrát a po výsledku 4 : 4 (letos tak hráli pohříchu už 4x), definitivně padají z ligy. O tom, že se domácí nenechali ukolébat webovými komentáři posílajícími Třebíč možná trochu předčasně do krajského přeboru, a nastoupili pro jistotu v plné sestavě, si přečtěte na stránkách ŠK Ústí nad Orlicí.

Stylové prostředí U skoby v Ústí nad Orlicí kazí jen bedna od whisky, vlastně od hodin... Zdroj: stránky ŠK Ústí nad Orlicí

Na poslední kolo si počkáme dlouhé 4 týdny, až do 22. dubna, zbrzdí nás Velikonoce a ligy mládeže. Zpravodaj skupiny E je v příloze, na obě soutěže se můžete podívat v odkazech u jejich názvů. Další odkazy a komentáře budeme jako vždy doplňovat postupně.

II. liga E
T.J. Sokol Šumperk - ŠK HPM TEC Hustopeče
ŠK Zlín C - SK Boršice
Slavia Kroměříž B - ŠK Staré Město C
TJ Podlužan Prušánky - Spartak Adamov
ŠK Staré Město B - ŠK Lokomotiva Brno B
TJ Sokol Hošťálková - TJ ŠK Veselí nad Moravou

II. liga D
2222 ŠK Polabiny C - Šachový klub Ústí nad Orlicí
ŠK Duras BVK Brno B - ŠK Caissa RHEA Třebíč A
ŠK Lokomotiva Brno A - ŠK Vysoké Mýto
Sokol Zaječice - TJ Slavia Hradec Králové B
Panda Veolia ARTCO Rychnov nad Kněžnou - TJ ŠO Chrudim
ŠK Caissa COLAIR Třebíč B - AKIS Pardubice

Soubor ke stažení: [doc]

přidal David Ciprys dne 25.03.2012 | sekce: Soutěže dospělých

Související dokumenty

vytvořeno název typ sekce
23.04.2012 2. liga E + D - v I. lize Staré Město, v propadlišti Boršice ke stažení
25.03.2012 2. liga E + D - Caissa Třebíč do I. ligy ke stažení
05.03.2012 2. liga E + D - 9. kolo nic nevyřešilo ke stažení
19.02.2012 2. liga E + D - nahoře jasněji než dole ke stažení
05.02.2012 2. liga E + D - kolo plné debaklů, senzace v Zaječicích ke stažení
22.01.2012 2. liga E + D - Hustopeče ze hry o postup, první ztráta Třebíče ke stažení
08.01.2012 2. liga E + D - otloukánci útočí ke stažení
05.12.2011 2. liga E + D - první body otloukánků ke stažení
20.11.2011 2. liga E + D - trhák kola s Hustopečemi Lokálka projela ke stažení
06.11.2011 2. liga E + D - druhý debakl Hošťálkové ke stažení
09.10.2011 2. liga E + D - Lokomotiva rekordně, Hustopeče padly ke stažení
07.10.2011 2. liga E + D - jižní Morava favoritem na postup i sestup ke stažení


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009