Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis souboru ke stažení

1. liga východ - Čelo beze změny, na konci s jednou změnou, Duras ztratil výhru v Pardubicích

Dva týdny uběhly jako voda a soutěž se nám svým 8. kolem blíží do finiše. Grygov B i Třinec opět zvítězili a jejich vzájemný souboj v 10. kole je již očekáván s velkým napětím. Na konci došlo k jediné změně, když v existenčním utkání porazila Slavia Kroměříž Zlín B, čímž místo sebe poslala obuvníky do červených čísel. Ve dvou "středových" zápasech Duras nezvládl závěr v Polabinách a Slavia Orlová se vítězstvím v Litovli prodrala po úvodní velké rošádě již na 4. místo. Karviná uhrála v nekompletní sestavě cenný bod v Jihlavě, která se tím zase drží těsně nad hladinou.

Regionální derby mezi Slavií Kroměříž a Zlínem B bylo z těch, ve kterých se bojuje o 6 bodů, neb oba týmy potřebovaly uniknout ze sestupového pásma. Tomu odpovídaly i sestavy, a tak se podle předpokladů rozhořel lítý boj bez zjevného favorita. V napínavém a vyrovnaném duelu nakonec slavili úspěch domácí hráči, kteří tak svého soka přeskočili a současně jej místo sebe poslali do červených čísel. Za zmínku ještě stojí cenná půlka zlínského Cyrila Ponížila proti GM Robertu Cvekovi, těsné porážce však ani on nezabránil. Slavia Kroměříž - Zlín B 4,5 : 3,5.

Dalekou, 300 km cestu do Jihlavy vážili hráči Karviné, kteří přijeli o potvrzení záchrany bojovat v dosti kombinované sestavě. Kolize se slovenskou extraligou jim odvála bratry Jurčíky a Pavla Śimáčka, který nyní bojuje o turnajové vítězství v Novém Boru. Gordic nastoupil v silné sestavě, ve které chyběla pouze Eva Kulovaná, úspěšně bojující ve druhé bundeslize žen. Podle zpráv z karvinské strany tahali hosté za stavu 3 : 3 za delší konec v lepších koncovkách, domácí se však v obou partiích ubránili, a tak byla výsledkem nepopulární remíza, která však momentálně pomáhá oběma týmům. Podobně jako v minulém příspěvku i zde zminíme pěkný úspěch hostujícího IM Jozefa Michenky, který černýma na jedničce odremizoval GM Petra Hábu. ŠK Gordic - Šachový klub Karviná 4 : 4.

Duras vyrazil v mrazivém počasí do Pardubic EC vlakem a jakoby se již od rána všechno kazilo. Vše začalo problémy s lokomotivou někde v Opatově, aby tato byla v České Třebové vyměněna. Téměř hodinové zpoždění (příjezd do Pardubic v 10.15) nabralo na pardubickém nádraží další minuty, když místo plánovaného trolejbusu přijela až náhradní doprava. Po několika telefonátech s domácími zástupci byl Durasu dokonce nabídnut odvoz auty, k tomu ale nakonec nedošlo a po 8-minutové cestě na místo určení tak mohl zápas v 10.45 konečně začít. V něm byli od začátku aktivnější brněnští hráči a dlouho to vypadalo na vítězství. Za stavu 2,5 : 3,5 pro Duras měli Brňané vyhranou koncovku v partii FM Červený - Śevčík a velmi nejasnou koncovku v partii IM Vyskočil - FM Sabol. Vladimír Ševčík však výhru nenašel a nakonec se sám utopil ve věžovce s pěšcem víc, kde se to ale jen hemžilo volnými pěšci. Podobné hemžení se konalo i v rozhodující partii, kde proti sobě stáli bílý jezdec s volňasy f+g+h proti černé věži s volným a-pěšcem. Když už to vypadalo na úspěch autora těchto řádků, přišla chyba, která znamenala velký zmar Brňanů (dodatečné analýzy pak ukázaly na remízové rozuzlení). Ten byl poté dokonán cestou do Brna, kde přeplněný vlak nabídnul pouze možnost na stojáka. Na závěr nicméně poděkování domácím za fair play, když nepožadovali výše uvedený handicap a s pochopením nabídli i pomoc. V bitvě o 3. místo tedy nakonec 2222 Polabiny B - Duras Brno 4,5 : 3,5.

Staré Město přivítalo Třinec a nastoupení v prakticky nejsilnější sestavě dávalo tušit, že to favorit nebude mít jednoduché. Oba týmy měly o co hrát, když domácí akutně potřebují záchranářské body a oceláři zase neztratit kontakt s Grygovem. Třinec ale přijel krom Sergeje Movsesjana také bez polských legionářů, a tak byl v utkání jen mírným favoritem. Zápas s nevšedními výsledky nakonec rozhodl na jedničce IM Vojtěch Plát, který poměrně rychle zdolal černými IM Pavla Zpěváka a při sedmi (!) dalších remízách tak Třinec slavil již páté nejtěsnější vítězství. Dle zpráv z třineckého tábora mohli domácí uhrát víc, výsledek je však vzhledem k průběhu hry asi spravedlivý. Staré Město - TŽ Třinec 3,5 : 4,5.

Tatran Litovel B nasadil proti rozjeté, ale oslabené Orlové (bez ukrajinských GM Kislinského a Andreeva) to nejlepší co má, aby si případným vítězstvím prakticky zajistil prvoligovou příslušnost. Tatranu se však utkání nepovedlo, když nevyhrál ani jednu partii a ve vyrovnaných soubojích nedokázal uplatnit velkou ratingovou převahu hlavně na zadních šachovnicích. Orlové výborně zahrály sestry Olšarovy, když mladší Karolína černýma odremizovala IM Kamila Stachowiaka a starší Tereza zvítězila nad FM Vladimírem Bělunkem. Velmi nečekaný a rozhodující bod přidal na jedničce FM Pavel Zabystrzan, který zdolal černýma litovelského lídra GM Jana Krejčího a kromě velkého osobního úspěchu potvrdil nečekaný triumf svého týmu. Tatran Litovel B - Slavia Orlová 3 : 5.   

Vedoucí tým z Grygova nastoupil v domácím prostředí proti poslednímu Labortechu Ostrava B. I přes ne zcela kompletní sestavu byl ale jasným favoritem a podle grygovské reportáže také svou roli jednoznačně potvrdil. Ostravským evergreenem se již stala neúčast GM Jakubiece, jeho manželka Edyta (podobně jako Eva Kulovaná) zase bojovala v Německu, v závěrečném dějství druhé bundesligy žen. Sečteno podtrženo, vysoké vítězství domácích. A64 Grygov B - Labortech Ostrava B 6,5 : 1,5.

Závěrem nabídnu opět výsledkový servis ze svazové databáze a chess-results a připomenu, že 9. kolo se hraje za dva týdny 26.2.2012. Z něj je již znám výsledek utkání Šachový klub Karviná - 2222 Polabiny B, v ostatních duelech se utkají:

Šachový klub Karviná - 2222 Polabiny B 3 : 5 (předehráno 28.1.2012)
Labortech Ostrava B - Slavia Kroměříž
Slavia Orlová - A64 Grygov
TŽ Třinec - Tatran Litovel B
Duras Brno - Staré Město
Zlín B - ŠK Gordic


 

Soubor ke stažení: [pdf]

přidal Neklan Vyskočil dne 13.02.2012 | sekce: Soutěže dospělých

Související dokumenty

vytvořeno název typ sekce
02.04.2012 1. liga východ - Třinec extraligový, dolů Staré Město, Zlín B a Labortech Ostrava B, Duras šestý ke stažení
18.03.2012 1. liga východ - Třinec poráží Grygov B a je krůček od extraligy, prvním sestupujícím Staré Město ke stažení
26.02.2012 1. liga východ - nahoře klid před bouří, dole více jasno, Duras šťastně vítězí nad Starým Městem ke stažení
13.02.2012 1. liga východ - Čelo beze změny, na konci s jednou změnou, Duras ztratil výhru v Pardubicích ke stažení
30.01.2012 1. liga východ - Po první ztrátě Třince střídání na čele, Duras po další výhře atakuje 3. místo ke stažení
15.01.2012 1. liga východ - na špici vše při starém, Duras poráží Zlín B a je již čtvrtý ke stažení
11.12.2011 1. liga východ - Třinec a Grygov B jako utržené vagóny, ostatní o záchranu ke stažení
27.11.2011 1. liga východ - Třinec samostatně v čele, Duras neuspěl v Kroměříži ke stažení
15.11.2011 1. liga východ - Třinec s Grygovem B stále kralují ke stažení
23.10.2011 1. liga východ - vyrovnané druhé dějství, Duras poráží silnou Orlovou ke stažení
03.10.2011 1. liga východ - favorité na úvod nezaváhali, Duras veze z Ostravy pouze bod ke stažení


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009