Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis souboru ke stažení

2. liga E + D - kolo plné debaklů, senzace v Zaječicích

Venku: "Nemáš startovací kabely?" Vevnitř: "Nemohli byste trochu přitopit?" To byly hlavní starosti řady druholigových borců v dnešním sibiřském sedmém kole - a výsledky tomu odpovídaly! Šok je slabé slovo...

Ve II. lize E byl poměr vítězství domácích a hostů 1 : 5 a dvakrát se domácím protočily panenky po výsledku 0,5 : 7,5. Exekutory byly dva vedoucí celky soutěže a postiženými nováčci z Prušánek a ze Šumperka.

O něco méně překvapující je výsledek 0,5 : 7,5 u Podlužanu Prušánky, který vytáhl proti Starému Městu B polovinu sestavy z hloubi okresního přeboru a ještě tři hráči zapomněli přijít. Jedinou cennou remízu ze zdecimované domácí pětky zachránil kapitán Radek Dryšl s Antonínem Vavruškou.

Na webu Starého Města
je zpráva z jiného těsta.
Odlišná úplně ve všem,
celá je psána - veršem.

Prušánecká hrací místnost se třemi neobsazenými stoly. Zdroj: stránky ŠK Staré Město

Ještě více než v Prušánkách museli být domácí zklamaní v Šumperku, protože proti Lokomotivě Brno B nastoupili s tím nejlepším, co na soupisce mají. Ani Lokálka se však nedala zahanbit a vůbec poprvé v soutěži nasadila FM Zdeňka Ramíka (úspěšně, na 1. desce zdolal Víťu Valentu). Po výsledku 0,5 : 7,5 tak Lokomotiva zůstává v závěsu za Starým Městem a myšlenky na I. ligu se určitě nevzdává. Shodou okolností i v tomto zápase uhrál jediný půlbod domácí kapitán Roman Vicenec a tak nám ještě zatepla poreferoval o dosažení "polosuchého sčotu" na stránkách Olomouckého kraje.

Ani třetí tým tabulky Slavia Kroměříž se se soupeřem nepáral a poslední Sokoly z Hošťálkové odeslal domů s výsledkem 6 : 2.

Na čtvrté místo překvapivě postoupilo Veselí nad Moravou. Veselí sází na domácí hráče resp. borce z nejbližšího okolí, má skvělou docházku (jen dvakrát nehrálo v základní sestavě) a dnešním vítězstvím ve Zlíně už prakticky potvrdilo druholigovou účast i pro příští ročník. Domácí Zlín C se viditelně trápí, chybí mu loňská lehkost, jen dva zápasy skončily jinak než 4,5 : 3,5. Dnes Zlín C už potřetí v této sezóně utrpěl nejtěsnější prohru 3,5 : 4,5. "Trochu smolná prohra...", píše zlínský web"zima jak v Rusku" "prolomení ledů", dodává web veselský.

Hosté: "V místnosti bylo teplo převlečené za zimu..." Domácí: "Pan Galuška si sundal rukavice, až když měl věž navíc..." Zdroj: stránky TJ ŠK Veselí nad Moravou

Hustopeče se rychle oklepaly z nepochopitelného debaklu s Prušánkami a dnes pohodlně zvítězily ve Starém Městě C. Staré Město vynechalo 3 ze 4 prvních hráčů. To by při jeho poměrně široké soupisce nemuselo vadit, ovšem proti druhému nasazenému týmu soutěže to nemohlo dopadnout jinak než porážkou. Staré Město C - HPM TEC Hustopeče 2,5 : 5,5. Reportáž si přečtěte na webu Starého Města.

Kromě Veselí je nejpřekvapivějším týmem první poloviny tabulky Spartak Adamov. Mimořádně vyrovnaný tým bez hvězd dnes dokázal přehrát Boršice a odeslat je jen jediný stupínek nad propadliště. SK Boršice - Spartak Adamov 3 : 5. Tradiční reportáž na boršických stránkách je netradičně od domácího lídra Václava Fialy a kromě přehledu všech partií se dozvíme i to, že Boršicím jde letos skutečně o krk. Loňský postup Béčka z krajského přeboru se téměř jistě opakovat nebude.

II. lize D chyběly extrémní výsledky, ale o překvapení také nebyla nouze. Výsledkem dne je rozhodně premiérové vítězství odepisovaných Zaječic nad Rychnovem nad Kněžnou 5 : 3. Soupeře zřejmě předem odepsali i Rychnovští, ušetřili peníz za údernou polskou dvojku na prvních dvou deskách (resp. ji nechali hrát polskou ligu) a ze zbývajících borců bohužel slavil vítězství jen neortodoxní senior Josef "Katenáčo" Novotný (letos 5/7!). Vysoce prestižní duel špičkových trenérů, pořadatelů největších mládežnických akcí a někdejších vrcholných svazových funkcionářů Jaroslava Hájka a Jiřího Daniela na 7. desce rozhodl pro sebe bílý Jarda Hájek. Pravděpodobně by to vysvětlil svou delší trenérskou praxí, takže se toho dokázal od dětí více naučit...  Rychnovský web podtrhuje katastrofu v Zaječicích třemi vykřičníky "Panda nechala body v Zaječicích!!!" a cudně naznačuje důvod prohry kapitána katastrofou na f7. To by bylo sousto pro jeho svěřence!

Zápas Lokomotiva Brno - Caissa Colair Třebíč B od první šachovnice. Zdroj: stránky Šachového klubu Caissa Třebíč

Za podobné překvapení by někdo mohl považovat i vítězství Lokomotivy Brno nad silnou Caissou Třebíč B. Ovšem podíváme-li se do zápisu o utkání, rychle zjistíme, ze Lokálka vůbec poprvé v soutěži vrhla do zápasu to nejlepší, co má - prvních 7 hráčů soupisky včetně mistra Československa 1965 (!!) IM Josefa Augustina, zatímco hosté mající na soupisce rekordních 11 písmenek museli opět hodně improvizovat. Lokomotiva tak byla tentokrát favoritem a vyhrála zaslouženě 5,5 : 2,5. Komentář spokojeného domácího kapitána si přečtěte na webu Lokomotivy. V článku na třebíčkých stránkách se přiučíte hned několika latinským rčením. Při pohledu na tabulku se nabízí ještě jedno: Requiescat in pace - Odpočívej v pokoji.

Tristně dopadl zájezd doposud čtvrtého týmu soutěže Slavie Hradec Králové B na půdu vedoucího celku Caissa Rhea Třebíč A. Oba týmy jsou tak trochu "ve-při" od minulého zápasu Hradce v Třebíči s místním Béčkem. Causa "červená sedma" (blíže např. zde zhruba v půlce článku) totiž stále není definitivně uzavřena, VV ŠSČR ještě nerozhodl o odvolání proti rozhodnutí STK - podle Odvolacího řádu na to má 2 měsíce. Na druhé straně jde o favority soutěže, od nichž se očekává, že si navzájem nic nedarují. Hradec dnes bohužel daroval Třebíči 3 kontumáky a tak domácí osma přemohla pětičlenné torzo soupeřova týmu snadno 6,5 : 1,5. Jediný bod si odvezl IM Jiří Nun za výhru s velmistryní Evou Kulovanou. "Obyčejní" hráči nechť neželí, když je někdo plísní za neznalost knižních variant. Chodící knihy (tj. mistři a velmistryně) si klidně v lize zahájí takto: 1. e4 c5  2. Jf3 Jc6  3. Sb5 Ja5 ...  Čtěte v reportáži na serveru 63+1.

Račte vstoupit do klubovny ŠK Caissa Třebíč v hotelu Atom. Zdroj: 63+1 Svět šachu

Na webu domácí Třebíče zápas jako vždy rozebral IM Neklan Vyskočil do nejmenších podrobností - 5 partií, 10 stran, 15 diagramů...

Zbylé zápasy skončily bez překvapení. Duras Brno přehrál AKIS Pardubice 5,5 : 2,5 a odeslal tento silný tým do sestupových vod, kde se loni máchal až do posledních kol. Sám Duras postoupil na třetí příčku, ovšem jeho setrvání na vysoké pozici je s otazníkem. Kromě Vysokého Mýta ho čekají Třebíč A, Chrudim a Hradec B a tak uvidíme, jestli zamíchá pořadím v čele tabulky nebo zapadne do průměru.

Obvykle velmi zodpovědně nastupující Chrudim si dnes trochu zaexperimentovala se sestavou "za humny" v Polabinách C a výsledkem byla bojovná remíza 4 : 4. Oběma družstvům už o moc nejde, uchovat si soupeře vzdáleného sotva pár kilometrů do příští sezóny je rozumné řešení.  O dobrém startu domácích a zasloužené remíze nakonec si přečtěte na webu Polabin.

Jako přes kopírák to bylo v dalším derby mezi Vysokým Mýtem a Ústím nad Orlicí - 4 : 4. Oba týmy však potřebují body jako sůl, nota bene pro velmi těžké vylosování posledních 4 kol. V boji o záchranu čekají Mýto i Ústí ještě krušné chvíle. Bleskovou, obsáhlou a čtivou (ostatně jako vždy) reportáž si přečtěte na stránkách Ústí nad Orlicí.

Příští kolo se hraje opět za dva týdny 19. února a co zápas, to trojtip - střetávají se zejména konkurenti v tabulce. Po zkušenosti z dneška by se kromě duelů Lokomotiva Brno B - ŠK Zlín C (těžko přetěžko bude mátožný Zlín čelit rozjeté Lokálce) a Vysoké Mýto - Caissa Třebíč A (tady budou domácí asi taky vděční za čestnou prohru) sotva někdo odvážil hledat ve zbývajících zápasech jednoznačného favorita.

II. liga E
ŠK HPM TEC Hustopeče - ŠK Staré Město B
TJ Sokol Hošťálková - TJ Podlužan Prušánky
TJ ŠK Veselí nad Moravou - Slavia Kroměříž B
ŠK Lokomotiva Brno B - ŠK Zlín C
Spartak Adamov - T.J. Sokol Šumperk
ŠK Staré Město C - SK Boršice

II. liga D
Šachový klub Ústí nad Orlicí - Panda Rychnov nad Kněžnou
ŠK Caissa COLAIR Třebíč B - Sokol Zaječice
AKIS Pardubice - ŠK Lokomotiva Brno A
TJ ŠO Chrudim - ŠK Duras BVK Brno B
TJ Slavia Hradec Králové B - 2222 ŠK Polabiny C
ŠK Vysoké Mýto - ŠK Caissa RHEA Třebíč A

V příloze najdete zpravodaj skupiny E, na výsledky skupiny D se podívejte zde. Odkazy na klubové reportáže budeme průběžně doplňovat.

Soubor ke stažení: [doc]

přidal David Ciprys dne 05.02.2012 | sekce: Soutěže dospělých

Související dokumenty

vytvořeno název typ sekce
23.04.2012 2. liga E + D - v I. lize Staré Město, v propadlišti Boršice ke stažení
25.03.2012 2. liga E + D - Caissa Třebíč do I. ligy ke stažení
05.03.2012 2. liga E + D - 9. kolo nic nevyřešilo ke stažení
19.02.2012 2. liga E + D - nahoře jasněji než dole ke stažení
05.02.2012 2. liga E + D - kolo plné debaklů, senzace v Zaječicích ke stažení
22.01.2012 2. liga E + D - Hustopeče ze hry o postup, první ztráta Třebíče ke stažení
08.01.2012 2. liga E + D - otloukánci útočí ke stažení
05.12.2011 2. liga E + D - první body otloukánků ke stažení
20.11.2011 2. liga E + D - trhák kola s Hustopečemi Lokálka projela ke stažení
06.11.2011 2. liga E + D - druhý debakl Hošťálkové ke stažení
09.10.2011 2. liga E + D - Lokomotiva rekordně, Hustopeče padly ke stažení
07.10.2011 2. liga E + D - jižní Morava favoritem na postup i sestup ke stažení


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009