Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis souboru ke stažení

U Pásků zvyšuje náskok David Holemář

FM David Holemář je nejčastějším vítězem nekonečného brněnského seriálu bleskových turnajů U Pásků v ESU hraných každou první sobotu v měsíci a svým pronásledovatelům se stále vzdaluje.

Další vítěznou čárku si připsal v lednovém díle, i když to původně vypadalo, alespoň podle líčení našeho stálého zpravodaje v příloze, že vítězem se tentokrát stane jeden z dvojice pořadatelů Jan Kalendovský - Vendelín Hafrovič, ledaže by se k nim přidala ještě slečna servírka nebo chcete-li číšnice, jak ji jmenuje autor v příloze, protože mnohem častěji stavěla na stoly číše s nápoji než servírovala pokrmy .

Nakonec se však přece jen sešla a vzájemně posvolávala devítka borců, mezi nimi i Ivan Sehljanik, který až z Uničova přivezl Davidu Holemářovi prosincové číslo dvouměsíčníku Gambit monitorujícího už 14 let šachové dění na Olomoucku i v širším okolí (pokud časopis vydávaný Karlem Volkem z Mohelnice neznáte, na starší ukázkové číslo můžete mrknout zde).

Hrdiny posledního loňského čísla Gambitu jsou právě pánové Sehljanik a Holemář, kteří spolu na březnovém turnaji U Pásků sehráli "nesmrtelnou" bleskovou partii. Najdete ji i v článku na našem webu.

Dalším pozoruhodným hostem byl profesor Anton Kollár, kterého jsme na našich stránkách měli tu čest poznat přesně před rokem. Právě v teplé a vlhké zimě plné choroboplodných zárodků bychom mohli ocenit motto jedné z jeho knih "Kdo jí česnek sto let, dožije se sto let".

Na pár partií pana profesora, dobře založených, končících však po hříchu často pádem praporku ("...nevadí, jsem rád, že si můžu zahrát..."), i na několik dalších ukázek už se podívejte v příloze!

Soubor ke stažení: [pdf]

přidal David Ciprys dne 11.01.2012 | sekce: Turnaje


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009