Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis souboru ke stažení

O smůle se Střelicemi, ohnivé vodě a funusech

Smůla se lepí. Někomu na paty, někomu na figurky... Borci v KP II. B mají určitě ještě v dobré paměti loňské výhry předposledních Střelic B s oběma Lokomotivami E i F - byly to jediné výhry střelického Béčka, bez nichž by skončilo bez bodu poslední.

Letos možná převezmemou roli lokomotivního kata Střelice A, alespoň v prvním utkání na Lokomotivě E tomu tak bylo. O smůle domácích se nás pokusí přesvědčit Jan Kalendovský v příloze. Lokomotiva překvapivě zaútočila na prvních dvou deskách, kde byla ratingově o chloupek slabší (2 : 0), ovšem na zbylých šesti, kde měla naopak převahu, odešla vysoko poražena 1½ : 4½.

Oprávněně může mít náš zpravodaj na Střelice (případně na některé spoluhráče, kteří nedokázali vyhrané partie dovést do cíle) pifku. K léčení stresu z pifky dobře posloužilo pivko v bufetu. Plzeň za 25Kč srovnal autor s cenou jízdenky, kterou použil na cestu tramvají na zápas, a kupodivu se více pohoršil nad tím druhým. No nevím, kdyby si měl vybrat, jestli si odpustí jednu Plzeň na závěr nebo půjde domů pěšky, zda by zůstal svému názoru věrný...

Později prý konzumace v bufetu dostala větší grády (výměna slibu, "Neboj, Tvou partii do novin nedám..." za kořalku) a tak došlo u ohnivé vody i na řeči protistátní. Onehdá se v bufetu ohnivě probíralo, kdy přijde nový Únor, copak to mohlo být tentokrát ... že by hodnocení předvánoční pražské funerální kultury a estetiky? O tom si můžeme nechat jen zdát...

Ale tady už jsme trochu sešli z cesty pravé na cestu poslední a určitě bude lepší vrátit se k šachovým partiím a diagramům. Byť se posledním věcem nakonec tak úplně nevyhneme. Po partiích najdete v článku ještě zmínku o pozoruhodné editorské činnosti jednoho mladého účastníka utkání.

Kdyby nebylo po Vánocích, mohlo by následovat doporučení, zabalte pod stromeček knihu! Román Jana Balabána Zeptej se táty za to určitě stojí, nejen pro lehkou mystičnost náhlého skonu ještě ne padesátiletého autora těsně před vydáním knihy o umírání jeho otce a hledání pravdy o jeho životě. Nakonec je to kniha roku 2010! Mimochodem, když už jsme u těch funusů, je v ní pozoruhodně vylíčen i konec proslulého ostravského normalizačního cara Miroslava Mamuly.

Otevřte si přílohu!

Soubor ke stažení: [pdf]

přidal David Ciprys dne 11.01.2012 | sekce:


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009