Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis souboru ke stažení

Mikuláš na "Gajdošce" v Židenicích

Když jsem před osmi lety chodil na výpomoc do kroužku pana Nekvapila (dlouholetého hráče Moravské Slavie) na základní škole na Kuldově ulici v Brně, samozřejmě jsem netušil, že se z jednoho nenápadných zaujatých mladých šachistů stane po pár letech také trenér a vedoucí šachů na své bývalé základní škole.

A včera nastal čas na první společnou akci našich  šachových kroužků v brněnské městské části Židenice. Adam Effenberger přijal se svými několika svěřenci pozvání na Mikulášský turnaj začátečníků na „mé“ tradiční šachové škole - ZŠ Brno Gajdošova.

Mikulášský turnaj se této škole již řadu let a mladí šachisté si na závěr vybírají z bohatého čokoládového a ovocného cenového fondu. Zahráli si  začátečníci z 1. až 6. třídy, ve velmi krátkém čase museli zvládnout 5 kol turnaje, nerozhodnuté partie rozhodčí odhadli.

Zaslouženě zvítězil domácí letošní přeborník Šimon Vantuch z 5.C s 5 body před Radimem Musilem ze 4. třídy ZŠ Kuldova a Tomášem Kobzou ze 4. B ZŠ Gajdošova, oba získali 4 body. Jediný „prvňáček“ Tadeáš Červík s 2,5 body obsadil výborné 8. místo v polovině tabulky konečného pořadí a nejlepší šachistkou byla Adriena Jedličková z 2.B na 12. místě se 2 body. Zahrálo si 17 žáků a žákyň.

Podrobné výsledky naleznete v příloze.

Příští týden vyráží zkušenější hráči i se svými vedoucími na turnaj pro žáky z Brna a okolí Druhé úterý na Staňkové ulici.
 
V Brně 7. prosince 2011                 Jan Gorčák

Soubor ke stažení: [doc]

přidal Jan Gorčák dne 08.12.2011 | sekce:


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009