Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis souboru ke stažení

2. liga E + D - trhák kola s Hustopečemi Lokálka projela

Vzájemný souboj dvou nejvýše nasazených týmů II. ligy E Lokomotivy Brno B a HPM TEC Hustopeče byl ústředním duelem třetího kola - prohru domácí Lokomotivy 2 : 6 bez jediného partiového vítězství nemohl čekat ani ten největší pesimista.

Domácí už delší dobu předem věděli, že se budou muset obejít bez své úderné jedničky IM Aloise Lanče (zdravotní důvody), zatímco Hustopeče jako vždy v minulosti zmobilizují na klíčový zápas všechny opory. Neúčast IM Lanče smazala drobnou ratingovou převahu domácích a podíváme-li se na sestavy, šlo o naprosto vyrovnané dvojice lišící se jen o několik ratingových bodů s výjimkou první (tam hovořilo ve prospěch hostujícího GM Plachetky proti Vojtěchu Zwardoňovi 90 bodů) a poslední šachovnice, kde naopak domácí Jakub Bednář převyšoval Vlastimila Urbana o 140 bodů. Tyto dvě partie však skončily remízou. O výsledku rozhodli "středopolaři" Hustopečí v poměru 5 : 1. Zvítězili FM Kuchynka, Federič, Věchet a Mlénský.

Vzácná návštěva v lokomotivní klubovně - GM Ján Plachetka. Více fotografií ze zápasu najdete ve fotogalerii Lokomotivy Brno

S plným bodovým ziskem tak zůstává jen třetí nasazený tým ŠK Staré Město B. To zajíždělo do sousedních Boršic a bez jediné prohrané partie zde vyhrálo 5,5 : 2,5. Na čtvrté desce proti sobě nastoupili Adam Gabriel a Vojta Dobeš, kteří se neviděli skoro celý den.  V sobotu odpoledne se oba vrátili z týdenního Polofinále MČR juniorů v Přibyslavi, Adam dokonce se stříbrnou medailí na krku. Partie skončila ... hádejte ... remízou. O tom, že domácí tentokrát tahali od začátku za kratší konec provazu, si přečtěte na webu Boršic.

Boršický zápas jako na dlani najdeme na webu ŠK Staré Město

Na druhém místě se překvapivě usadila Slavia Kroměříž B po ještě překvapivější vysoké výhře 6 : 2 ve Zlíně nad místním Céčkem. Loňská štika soutěže a "Mistr republiky Céček" je také na druhém místě, ale z druhé strany tabulky, což je možná největší překvapení dosavadní soutěže. V příštím kole však budou muset Kroměřížští "vysvětlovat" své vysoké tabulkové postavení v Hustopečích.

Za Zlínem už zůstává jen Hošťálková, která po dvou drtivých prohrách konečně vystrčila růžky ve Starém Městě C, leč ještě tomu chloupek chyběl: Staré Město C - Sokol Hošťálková 4,5 : 3,5.

Jako na houpačce si musí připadat hráči Spartaku Adamov. Po domácí prohře 1 : 7 se Starým Městem B a výhře v Hošťálkové 7,5 : 0,5 si svou domácí bilanci "vylepšili" - uhráli o půl bodu více než posledně: Spartak Adamov - Veselí nad Moravou 1,5 : 6,5. Stručný pohled hostí s několika fotografiemi najdete na veselském webu.

V posledním utkání s patrně rekordní druholigovou vzdáleností museli borci z Prušánek na Slovácku urazit ještě mnohem více než tabulkových 191km do Šumperka v podhůří Jeseníků, protože sbírali hráče po cestě. Symbolicky jedinou výhru hostí zaznamenal ten, který měl oproti ostatním méně než poloviční cestu (Jiří Marek), zatímco uondaný zbytek podlehl vysoko 1,5 : 5,5. Celkově tedy Sokol Šumperk - Podlužan Prušánky 5,5 : 2,5. Šumperskou reportáž najdete na webu Olomouckého kraje.

Ve II. lize D se hrálo více méně "podle předpokladů". Vedoucí tým a hlavní favorit ŠK Caissa Rhea Třebíč nebyl zastaven ani ex-prvoligovým Rychnovem nad Knežnou, který odjel z Třebíče s přídělem 6,5 : 1,5. Za povšimnutí stojí, že v hostujícím týmu nastoupil kromě rychnovského bosse, trenéra, organizátora a zpravodaje v jedné osobě Jiřího Daniela i jeden nenápadný dorostenec, vlastně zatím jen žák z celkem vzdálené obce pod Mohylou míru na Slavkovském bojišti u Brna - Benedikt Hofírek. O smíření Rychnova s výsledkem si přečtěte na jeho webu.

Pohled třebíčských vítězů nám zprostředkuje IM Neklan Vyskočil, který tradičně kromě slov klade důraz i na partiová fakta a přiblíží nám klíčové okamžiky většiny partií. Milovníci kuriozit se rádi podívají na zahájení Jirky Daniela a Josefa "Katenáča" Novotného. Rychnov tentokrát na Třebíč opravdu neměl.

Třebíčské Béčko hrající pod názvem Caissa Colair Třebíč se sešlo opět v kvalitním složení a sebralo bod Vysokému Mýtu po výsledku 4 : 4. Uvidíme, jak se tým Colair postaví k utkání s týmem Rhea v příštím kole. Díky třebíčskému webu můžeme omrknout průběh zápasu, několik diagramů i hrací prostředí.

Sportcentrum Vysoké Mýto. Zdroj: stránky Šachového klubu Caissa Třebíč

Další výsledek 4 : 4 se zrodil v Hradci Králové, kde po boji dvou vyrovnaných celků půlila domáci Slavia Hradec Králové B s AKISem Pardubice. Do hradecké klubovny vás zavede reportáž na serveru 63+1.

Zdroj: 63+1 Svět šachu

Vcelku vyrovnané byly i sestavy v zápase Polabin C proti Zaječicím, kdyby... Kdyby hostům s nejužším kádrem v soutěži jeden hráč nechyběl. Celkově tak Polabiny včetně kontumace na poslední šachovnici přehrály Zaječice 5,5 : 2,5.

V prestižním souboji o nejlepší brněnské Béčko přehrál po remízách na prvních 4 šachovnicích Duras Brno B Lokomotivu Brno A (písmenko je správně, jen mají v Brně tradičně problémy s abecedou a nejlepší hráče dali do Béčka) 5 : 3. O určité nespokojenosti hostí, podle nichž byl výsledek 4 : 4 docela blízko, si přečtěte na webu Lokomotivy

V posledním utkání přehrála favorizovaná Chrudim Ústí nad Orlicí vysoko (a bez partiové prohry) 6 : 2. Hosté byli pochopitelně zklamaní a tak nazvali svou reportáž V Chrudimi až příliš jednoznačně.

A jaké jsou dvojice pro příští 4. kolo 4. prosince?

II. liga E
ŠK HPM TEC Hustopeče - Slavia Kroměříž B
TJ Podlužan Prušánky - ŠK Zlín C
ŠK Staré Město B - T.J. Sokol Šumperk
TJ Sokol Hošťálková - SK Boršice
TJ ŠK Veselí nad Moravou - ŠK Staré Město C
ŠK Lokomotiva Brno B - Spartak Adamov

II. liga D
Jiskra Ústí nad Orlicí - ŠK Lokomotiva Brno A
Sokol Zaječice - ŠK Duras BVK Brno B
Panda Veolia ARTCO Rychnov nad Kněžnou - 2222 ŠK Polabiny C
ŠK Caissa COLAIR Třebíč B - ŠK Caissa RHEA Třebíč A
AKIS Pardubice - ŠK Vysoké Mýto
TJ ŠO Chrudim - TJ Slavia Hradec Králové

V příloze najdete zpravodaj skupiny E, na výsledky skupiny D se podívejte zde. Odkazy na klubové reportáže budeme průběžně doplňovat.

Soubor ke stažení: [doc]

přidal David Ciprys dne 20.11.2011 | sekce: Soutěže dospělých

Související dokumenty

vytvořeno název typ sekce
23.04.2012 2. liga E + D - v I. lize Staré Město, v propadlišti Boršice ke stažení
25.03.2012 2. liga E + D - Caissa Třebíč do I. ligy ke stažení
05.03.2012 2. liga E + D - 9. kolo nic nevyřešilo ke stažení
19.02.2012 2. liga E + D - nahoře jasněji než dole ke stažení
05.02.2012 2. liga E + D - kolo plné debaklů, senzace v Zaječicích ke stažení
22.01.2012 2. liga E + D - Hustopeče ze hry o postup, první ztráta Třebíče ke stažení
08.01.2012 2. liga E + D - otloukánci útočí ke stažení
05.12.2011 2. liga E + D - první body otloukánků ke stažení
20.11.2011 2. liga E + D - trhák kola s Hustopečemi Lokálka projela ke stažení
06.11.2011 2. liga E + D - druhý debakl Hošťálkové ke stažení
09.10.2011 2. liga E + D - Lokomotiva rekordně, Hustopeče padly ke stažení
07.10.2011 2. liga E + D - jižní Morava favoritem na postup i sestup ke stažení


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009