Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis souboru ke stažení

Ze zářijových Pásků na Pivní slavnost

Králem zářijového dílu nekonečného seriálu bleskových turnajů U Pásků v ESU se po kratší přestávce stal držitel nějvětšího počtu vítězství v této soutěži FM David Holemář.

Pozdně letní vedra lákající spíše k vodě a do přírody snížila počet účastníků na 12 a tak si většina z nich mohla dopřát i "odvetný" turnaj. Ovšem největšího favorita ani tak z trůnu nesesadili.

Poté se šachoví vytrvalci přesunuli na Anenskou, zatímco příznivci zlatavého pivního moku se vydali na krátkou příjemnou procházku dolů na Mendlovo náměstí, kde prý až 16 tisíc lidí přišlo navštívit Den otevřených dveří a sudů pivovaru Starobrno a vyzkoušet nové modré hokejové pivo Kometa.

Kdoví, kolik lidí by přišlo na zelené šachové pivo Lokálka nebo na žluté Duras... Přitom šachy lze spojit s pivem možná lépe než hokej .

To bychom ovšem museli z brněnského Starobrna až do plzeňského Prazdroje. Na nádvoří zdejšího pivovaru vládne se svou věrnou královnou legendární první král-pivovárečník ve Flandrech a Brabantu Gambrinus.

Podle jiné pověsti se vlastně jmenoval vévoda Jan První čili Primus a tak Gambrinus a Primus vlastně jedno jsou (což ale spíše posoudí pivní znalci než historici). Věže jeho království s figurkami vysokými asi 1m a vhodnými k běžné hře jsou zmenšeninou pivovarské věže. Střelec je zbrojnoš v brnění občerstvující se po náročné službě ve zbrani,

kůň je pivovarský valach a pěšáci jsou lahváče Pilsner Urquell.

Ovšem nebe je vysoko a Plzeň daleko, Brňákům nezbyde, než si šachově-pivní radost dopřát jen improvizovaně, třeba takto:

Otevřte si přílohu!

Soubor ke stažení: [doc]

přidal David Ciprys dne 07.09.2011 | sekce:


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009