Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis souboru ke stažení

Vojta Straka vítězí v OP mládeže Brno-venkov

I přes nepříliš šťastně zvolený termín a až příliš krásné slunné počasí těchto dnů se v novém místě na krajské šachové mapě - v radničních prostorách v Modřicích - sešlo v sobotu 23 dubna 31 šachistů, aby zde odehráli svůj okresní přebor mládeže do 15 let.

Jak se ukázalo, na okrese Brno-venkov se s mládeží momentálně pracuje pohříchu ve třech oddílech - v Kuřimi, Zastávce u Brna a Vranovicích, přičemž hlavně ve dvou prvně jmenovaných je mládežnický šach na velkém vzestupu.

Naopak, v posledních letech je na ústupu invančický Dům dětí a mládeže, zavedeným oddílům ve Střelicích a v Tišnově se pak dlouhodobě nedaří mládež podchytit vůbec.

I přes drobné technické potíže se vrchnímu rozhodčímu Janu Vitulovi z Kuřimi podařilo turnaj zahájit na minutu přesně, pouze místo tradičního vyvěšování rozlosování jednotlivých kol, musel zaúřadovat můj silnější hlas, kterým naštěstí disponuji.

Sáloví rozhočí Továrek a Šťastný ml. neměli kromě nastavování ručiček hodin žádnou další práci a bufetu se obětavě ujala - kdo jiný, než všem jihomoravským šachistům všeobecně známá, paní Holzmannová...

Samotný turnaj vyhrál, pohár starosty Ing. Šišky ve stylu start-cíl získal a svoje jmeniny tak oslavil vranovický Vojtěch Straka, když se po celou dobu turnaje pevně usadil na prvním stole a s přehledem vyhrál všech sedm partií.

O bohatý cenový fond darovaný městským zastupitelstvem z příslušné kapitoly městského rozpočtu se urputně bojovalo i na dalších šachovnicích.

Velký výkonnostní pokrok je patrný hlavně u kuřimského Křivánka. Výsledkovou listinu najdete v příloze.

Škoda jenom, že pro pracovní zaneprázdnění stihl pan starosta pouze přátelskou partii s ředitelem turnaje před zahájením turnaje a avizovanou dodatkovou partii s nejlépe umístěným domácím šachistou - Robertem Liškou o přeborníka města Modřice po skončení turnaje již nestihl...

Zprávu podává Pavel Šťastný
Vranovice

Soubor ke stažení: [XLS]

přidal David Ciprys dne 24.04.2011 | sekce: Soutěže mládeže


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009