Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis souboru ke stažení

Černočerná tma v Bystrci

Ještěže je bystrcká "klubovna na kraji města" až na konečné šaliny č.1, poctivých 25 zastávek od brněnského Bronxu a nikdo tak nemůže v názvu reportáže Jana Kalendovského o černobílých soubojích v Bystrci hledat žádný nežádoucí podtext.

Leč zanechme nekorektního vyjadřování, titulek naprosto přesně vystihuje totální prokletí bystrckých černých figur v nedělním mači KP I. proti Prušánkám.

Vše začali Pavel Kopkan a Jiří Kubíček jednotahovým odevzdáním dámy a jezdce ve vyrovnaných pozicích. Vzápětí se přidal i autor přílohy (pravda, tam už do pozice táhlo ze všech světových stran) a nakonec vše dorazil dvojnásobný český seniorský šampión dr. Píše, který tak dlouho odmítal remízové "ponuky" jediného Prušáneckého krajánka, až podle univerzálního principu zformulovaného např. ve fotbalovém prostředí jako "nedáš - dostaneš", na burze "když to nejde nahoru, musí to jít dolů" a v šachu "nepřijmeš - prohraješ", zaútočil na soupeřova krále tak agresivně, že tuto agresi nepřežil jeho vlastní monarcha.

Po výprasku 0 : 4 s černými už se těžko kontruje, výhra Olejářů s bílými 2,5 : 1,5 už jen zmírnila skóre zpackaného zápasu.

Rozhodně se na partie i na kuloární zvěsti v příloze podívejte, pro své šachovou slepotou postižené spoluhráče i pro vás vybral na konci článku Jan Kalendovský z jedné nové ruské knihy "po táktike" pár pěkných diagramů. Pokud umíte luštit azbuku, najdete úplně vzadu i správná řešení a počet "óčkov", které byste za své správné odpovědi dostali.

Soubor ke stažení: [pdf]

přidal David Ciprys dne 14.12.2010 | sekce:


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009