Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis souboru ke stažení

Poslední loučení

Léto, dovolená, slunce a voda - bohužel i v slunných letních dnech kráčí Osud neúprosně a co kdysi přinesl bere zase zpět.

Jan Kalendovský nám zaslal dvě zprávy o odchodu lidí spjatých s královskou hrou, kteří zaslouží naši úctu i tichou vzpomínku.

Prvním je Miljutin Šakič, který přesto, že jako 11 letý přišel o zrak, vystudoval filozofii a historii a stal se profesorem školy pro nevidomé v Záhřebu. Osm let vykonával funci místopředsedy Mezinárodní federace nevidomých šachistů IBCA. V družstvu Jugoslávie získal získal zlato na první Olympiádě nevidomých v roce 1961 a šachovou sílu si udržel několik desetiletí. Jako reprezentant Chorvatska hrál několikrát i v České republice, například v Poháru předsedy Českého svazu zdravotně postižených sportovců v Brně před 3 lety.

Vlevo členové vítězného Chorvatského kvarteta - Marendič (v červeném), Šakič, Kačič a Robič

K Miljutinu Šakičovi zpracoval Jan Kalendovský malý medailonek v příloze, ke druhé zprávě jen smutně dodal, "Paní Frídovou jsem znal z několika skvělých šachových akcí v Mohelnici i jako spoluvydavatelku Gambitu. Hezká, milá, vtipná dáma to byla... ach jo..."

Vzpomínku na paní Renatu Frýdovou najdete na mohelnických stránkách, poslední rozloučení proběhne ve středu 14. července v Benešově. Na dvouměsíčník Gambit mapující šachové dění v ČR očima šachistů z Olomoucka a vycházející už 12 let se můžete podívat např. zde.

Soubor ke stažení: [pdf]

přidal David Ciprys dne 13.07.2010 | sekce:


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009