Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis souboru ke stažení

"Marcel, budeme vohřejvat guláš" aneb jaký byl rok 2009 z pohledu KR JMŠS

Jistě si vzpomenete na památnou větu (v nádpisu tohoto článku) jednoho z myslivců v mediální kauze soutěžního utkání druhé ligy D Ořechov – Třebíč? V sítích kárných řízení KR JMŠS tak po plese přátel myslivosti na začátku roku 2009 uvízl velký úlovek - samotný capo di tutti capi "Orel ořechovský". A osud tomu chtěl, že do síti se později zachytil "další ptáček". Nebyl to sice Slavík z Madridu, ani Zlatý Slavík (dnes Český slavík Mattoni), ale Slavík z Poštorné. Toť výčet letošních hříchů a kárných řízení, které musela KR JMŠS v roce 2009 řešit.

Co se týče školení rozhodčích, tak i zde rozhodčí řádili jako neviditelná ruka trhu. Školení v Kulturním domě v Dubňanech se zúčastnilo tolik účastníků, že šéf dubňanského šachu Petr Galuška poté oznámil, že  Šachový festival v Dubňanech 2010 proste nebude (důvod je prostý: "Na vkladech se vybralo hodně peněz a tak "nemusí pršet, stačí když kape").

Na druhé školení rozhodčích v budově SPŠ a VOŠ technické na Sokolské v Brně přišlo tolik zájemců, že posluchárny práskaly ve švech a stále se hledá lupič, který si odnesl z místních proslavených nástěnek zarámovaný "ochranný prostředek".

Pokud zabrousíme do statistických čísel tak na konci roku 2009 nám vychází, že z celkového počtu cca 1700 aktivních šachistů v jihomoravském kraji je každý 12 šachista i rozhodčím!! "K čemu vlastně máme v šachu rozhodčí"? A ještě takové množství rozhodčích?? Navíc tito lidé pravděpodobně zlikvidovali jeden famózní open v kraji! To je jistě alarmující řeč čísel a faktů. Já doufám, že důsledky ekonomické krize a poptávka trhu toto číslo v roce 2010 značně zreguluje.

Kdo dočetl tento "hodně odlehčený silvestrovský článek" až zde a dobře se pobavil, tak vězte, že v příloze lze shlédnout jen suchý výčet faktů z dílny KR JMŠS za rok 2009, který je podkladovým materiálem pro únorovou konferenci JMŠS a nemá dostatečnou šťávu tohoto článku (pro zvědavce, archiváře a milovníky drbů je připraveno v příloze i něco navíc).

Závěrem mi dovolte Vám všem popřát "dobré tahy" a vše nejlepší v roce 2010.


Soubor ke stažení: [zip]

přidal Ladislav Palovský dne 31.12.2009 | sekce: Informace komisí


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009