Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis souboru ke stažení

Zápas s Pavlovem a requiem za Bobycentrum

Víkend nabitý šachem by byl oslavou královské hry a neúnavných pořadatelů z Lokomotivy Brno ... kdyby součástí sobotní výroční schůze nebyla šokující informace o okamžité výpovědi největšího brněnského i českého klubu z reprezentačních prostor Bobycentra.

 

Jobovu zvěst oznamují zprava předseda Lokomotivy Jiří Vachek, prezident klubu Dosi Točev a zapisuje ji Pavel Lapúník

Před 6 lety přišla nabídka nového majitele Bobycentra Daniela Šorma na využití obrovských prostor pro šachisty jako dar z nebes. Lokomotiva Brno právě končila v chátrajícím objektu za autobusovým nádražím, který byl sice prostorný, ale neudržovaný a ohrožený neustálými nájezdy méně přizpůsobivých spoluobčanů z bezprostředního okolí.

Nebylo to ovšem rozhodování lehké. Majitel si představoval šachové vyžití v podstatě jako non-stop šachovou kavárnu, kam se soustředí všichni šachisté z celého Brna a kde poběží akce dennodenně, ať je pátek nebo svátek. Už tehdá se samozřejmě mnozí ptali, "A co bude potom, až vyklidíme stávající prostory a spřetrháme vazby a pak nás majitel vyhodí jako nelukrativní překážku svého byznysu?" 

Tím, kdo nakonec řekl "Jdeme do toho!" a vzal na sebe řeholi roztočení nikdy nekončícího kolotoče akcí, byl tehdejší předseda Lokomotivy Dosi Točev. Zadostiučiněním mu byly bronz z extraligy v sezóně 2004/2005 a stříbro o rok později 2005/2006. V roce 2006 proběhlo v Bobycentru MČR mužů a Mitropa Cup, každoročně v létě velmistrovské festivaly Durasu a Lokomotivy a v téměř denním sledu zápasy, turnaje, tréninky, školení, schůze, lokomotivní, městské i krajské.

Jó Bobycentrum, budeš chybět nejen Lokomotivě . Nový majitel ze Slovinska okamžitě propustil úspěšného manažera hotelu GM Pavla Blatného a šachistům dal dva týdny na vystěhování. Requiem aeternam, čili odpočinutí věčné snad čekat brněnské šachisty nebude, vedení oddílu společně s magistrátem situaci řeší a snad se brzy dozvíme, jak to všechno dopadne a budou-li k dispozici prostory nejen pro život klubový, ale i akce krajské a v neposlední řadě pro tradiční letní festivaly. To sledujte na stránkách Lokomotivy a Durasu.

Vyhazov - nevyhazov, víkend byl ještě šachem nabitý a Lux perpetua, tedy světlo věčné (jak pokračuje už načaté Requiem) svítilo v šachové kavárně (bývalém to Casinu bez oken) skutečně po celý víkend od rána do večera.

Jako obvykle nám vše přiblíží Jan Kalendovský. Začneme jeho partií s bývalým šéfkavárníkem Šachové kavárny Vladimírem Kosinou, jejíž závěr musel být pro soupeře nejméně stejně šokující jako zpráva o zániku jeho bývaké kavárny .

Zjistíme o Ing. Tomášovi Petráňovi z Pavlova informace, které možná netuší ani jeho nejbližší spoluhráči a mrkneme i na skok ke Šťávům do Bystrce a k Páskům na Staré Brno. Přečtěte si v příloze!

Soubor ke stažení: [doc]

přidal David Ciprys dne 25.02.2009 | sekce:


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009