Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis souboru ke stažení

Pohoda na Boby

Lokomotiva Brno F letos válí. Za nepodařený výlet do Sudoměřic v půli ledna se "pomstila" na nevinných Hustopečích a nejméně ještě celý týden po únorových Kalendách */ bude opět parkovat na nejvyšším místě KP II C.

Poloha Hustopečského béčka na opačném pólu tabulky dávala tušit, že zápas by mohl být rychlý a jednoznačný. Ani jedno se nakonec nevyplnilo díky kuriózní partii domácího Miguela Kaloda s Karlem Kočím. Domácí borec po dárku od soupeře v podobě celého střelce upadl do letargie, ze které ho definitivně probudil až pád praporku ve druhé časové kontrole o několik hodin později .

Výsledek 5½ : 2½ je tak docela čestný, protože ze začátku to s hosty vypadalo všelijak. Nejdříve se utnul pan Tesař, kterému soupeř odvidlil dámu už v 11. tahu. Sebevražedně se zachovali i někteří jiní, na druhé straně možná všechny šance na vítězství nevyužilo rodinné duo pana starosty Kuchynky a slečinky Kuchynkové schovávající se za svým účesem na následujícím snímku (před ní sedí Oldřich Šípek proti Tomáši Knápkovi a úplně vpředu Tomáš Dráb proti Ivanu Stuchlíkovi).

Samozřejmě jako v každém příspěvku Jana Kalendovského se dočteme o všem a o všech okolo (kdy přišli, kdy odešli, co slavili, co vypili a zda si koupili od autora nějakou šachovou knihu ), projdeme si všechny zápasové partie a skončíme U Pásků společně s aktéry druholigových, druhotřídních krajských i dalších soubojů od Rakouska až po Francovu Lhotu. Přečtěte si v příloze!

*/ Předchozí hvězdičkou a lomítkem označuje Jan Kalendovský ve svých fejetonech přílohy vztahující se k určitému místu v textu, ale řazené až na konci článku (tentokrát je to partička velmistra Rétiho, kterou měl znát a neznal Olin Šípek, na rozdíl od našeho zpravodaje a Ivana Markoviče více sledujícího zápas "svých" Hustopečských než svou druholigovou partii za Loko C). Kalendy byly ve starořímském kalendáři prvním dnem v měsíci. Týden po únorových Kalendách je tedy 8. únor, kdy se hraje další kolo KP II...

Soubor ke stažení: [doc]

přidal David Ciprys dne 28.01.2009 | sekce:


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009