Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis souboru ke stažení

Krajský přebor mládežnických týmů - II. sraz

Moravská Slavia Brno se definitivně přiřadila k mládežnickým oddílům aktivně myslícím na budoucnost jihomoravského šachu – ve své hale na Vojtově ulici přivítala minulou sobotu účastníky krajského přeboru družstev starších žáků.

 

Tuto optimistickou zprávu zaslanou Zdeňkem Vojáčkem doplníme dvěma pesimistickými odkazy Jana Kalendovského, podle nichž má hala a tedy i klubovna Morendy na mále. Je totiž v konkurzu a nejpozději do konce ledna jde do dražby. Město Brno zvažuje nákup za nějakých 18 mil Kč, ale z předpokládaných nákladů na opravy a zateplení ve výši dalších 20 mil Kč nejsou všichni zastupitelé zrovna nadšení.

 

Kdo nakonec halu získá a zda nový majitel vyjde vstříc i šachistům, se dozvíme nejpozději na jaře. Mimochodem Moravská Slavia je pokračovatelem (dědicem) Spolku českých šachistů v Brně založeného v roce 1904! A teď už dejme slovo Zdeňku Vojáčkovi.

 

 

Druhého srazu krajských družstev v boji o mládežnickou ligu se stal klub Moravské Slávie. Poprvé se skromné prostory klubu stávají pořadatelským zázemím mládežnického klání. Los soutěže umožnil předehrávku zápasů družstev klubů, jež postavily do soutěže po dvou týmech (Vranovice a Lokomotiva). Zápasy prvních týmů se zálohami se odehrály na vlastních půdách. Na tento minisraz se tak kromě domácího týmu dostavila družstva z Vyškova, Vinohrad a Durasu.

 

K prvnímu zápasu dne nastupují Vinohrady proti Durasu a Vyškov proti Moravské Slávii. Favorité z Durasu se velmi těžko se prosazují proti dobře hrajícím vrstevníkům ze sousedních Vinohrad. Po chybě Hájka, získává Zeman mladší dámu a vítězí. Duras kontruje Koukalem – 1:1. Na první je nejasný průběh partie. Fabík hraje velmi aktivně a Boček má zřejmé potíže. Richterová uzme Jelínkovi figurou věž, ale v blokované pozici není cesta k vítězství jasná. A když Zeman z Duras projede s Dykem, je zápasu nejasný.

 

Vedle hrající domečkáři z Vyškova po výhrách Šperkové a Zabloudila vedou brzy 2:0. Za domácí kontruje na páté Gregorová. Se čtvrthodinou do konce zápasu přehrává Boček Fabíka na první a srovnává vyhlídky v zápase. V domácím celku boduje na dvojce Masáková a také srovnává stav. Očekává se vítězství domácích, když na jedničce hraje zkušený Lapúník. V prvním zápase se odehrává na dvojce neuvěřitelný souboj, když má Richterová i Jelínek po dvou zbývajících minutách. Richterová s kvalitou více v nejasné pozici odmítá rezolutně remízu. V následujícím průběhu vrátí materiál a při visících praporcích se se svým monarchou vydává prosadit ‚neprosaditelného‘ pěšce. Soupeř pomůže a Richterová vyhrává Durasu zápas 3:2. Lapúník  zapomněl na svou věž a prohrál s Jirešem. Vyškov se tak radoval z 3:2.

 

V odpoledním kole usedají týmy k zápasům Vyškov – Duras a Vinohrady – Moravská Slávia. Duras se opět ujímá vedení Koukalem. Hájek tentokráte se svou strategií slaví úspěch, Zeman v pozici se střelcem míň udrží půlku, když Šperková nenachází plán napadaní řetězce soupeřových pěšců. Nekompromisně směřuje za bodem Richterová. Po jejím vítězství s Ponížilem je rozhodnuto, a tak partie Jireš – Boček končí remízou. Duras vítězí s domečkáři 4:1.

 

Ve vedlejším zápase brzy prohrávají domácí 0:2, sourozenci Gregorovi po hrubkách s Dykem a Vaškem Fabíkem rychle prohrávají. A když Lapúník a Masáková mají výhodné pozice, tak po vítězství domácího Smejkala na čtyřce není o jejich vítězství pochyb. Zápas je dohrán vítězstvím Morendy 3:2 s konkurenty z Vinohrad.

 

Po druhém srazu a dohrávkách vzájemných zápasů obou družstev z lokálky a Vranovic je na první příčce průběžného pořadí Duras. Spokojeni jsou i Vyškovští - jsou druzí se ztrátou tří bodů. S odstupem dalších tří bodů následuje Loko D.

 

Závěrečný sraz čeká na družstva v sobotu 7.2.09 opět v prostorách SPŠ strojnické na Sokolské ulici, kde se letošní ročník dohraje se zápasy dle rozpisu soutěže.

 

Výsledky 2. srazu najdete v příloze.

 

Soubor ke stažení: [doc]

přidal David Ciprys dne 17.01.2009 | sekce: Soutěže mládeže


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009