Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis souboru ke stažení

Červnovým Páskem Smištík - po zakopnutí 18 z 18

Ať si kdo chce co chce říká, ať si pořadatelé v Bobycentru slzy utírají, blicáček U Pásků patří k první sobotě v měsíci jako k velbloudovi hrby, chtělo by se říct se Šimkem a Grossmannem.

Přes kolizi se simultánkou na náměstí Svobody, turnajem rodinných dvojic v Bobycentru a tradičně pro Brňáky lákavým blicákem v Podhradní Lhotě se u Pásků sešlo 20 blicmajstrů v čele s Milanem Smištíkem. Ten klopýtl hned v úvodním kole s Karlem Kratochvílem, pak ovšem zahrál famózně a šňůrou 18 nepřetržitých jedniček vytřel zrak všem pronásledovatelům.

V příloze si rozhodně přečtěte úvod z čerstvého úlovku Jana Kalendovského - knížky Oldřicha Durase z roku 1904, kde obhajuje pozici šachu jako ušlechtilého "kolbiště ducha" a varuje před jeho řazením ke sportu, neb "ve své skromné tichosti v moderním sportu by ani ocenění zaslouženého dojíti nemohl..."

Ze závěrečné poznámky, že poslední poturnajoví vytrvalci po očku sledovali vítězné utkání českých fotbalistů na ME se Švýcarskem, lze soudit, že šachový život se u Pásků nezastavuje ani dlouho po rozdání cen hlavního turnaje.

Zbytek už si dočtěte v příloze.

Soubor ke stažení: [doc]

přidal David Ciprys dne 08.06.2008 | sekce:


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009