Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis souboru ke stažení

Rub a líc, Znojmu vstříc

Memoriál Jana Turka v rapidu hraný jako Přebor Jihomoravského šachového svazu se stal prologem každoročního Znojemského hemžení, které naplno vypukne v sobotu 10. května vlajkovou Znojemskou královnou a královničkou a "přidruženým" Pohárem ŠSČR v rapidu pětičlenných družstev. Rapid v neděli vystřídají blesky na MČR čtyřčlenných družstev a přihlížet všemu budou účastníci OPENu FIDE, jichž je však pohříchu jen 31.

Výsledky memoriálu Jana Turka naleznete zde.

Průběžné výsledky FIDE Openu sledujte zde.

Typické prostředí mamutího kláštera (který je však jen částí původně zamýšleného komplexu) přibližuje snímek vypůjčený z Dočmenových stránek. Obrazy v nikách dosahují neskutečných výšek a divák stojící úplně vpravo jako "svatý za dědinů" je opravdu nějaký zbožný muž z minulých staletí a nikoliv šachista. Mínusem obřích prostor je nemožnost účinného vytápění (svatí mužové minulosti byli asi trochu otužilejší, nakonec s oblibou chodili bosky, brrr). "Příjemných" 15 - 16 stupňů je standardem, pokud prostory nezadýchají návaly šachistů nebo návštěvníků vinařských expozic.

Rubem a lícem v nadpisu tohoto článku i přiloženého fejetonu míní Jan Kalendovský svůj nevyhraněný pocit z nejednotného přístupu rozhodčích, kteří v Brně nekompromisně oběhnou sál a všem nepřítomným spustí hodiny, zatímco ve Znojmě se zdvořile autora článku optali, zda chce začít nebo dále čekat na soupeře (shodou okolností to nebyl jen tak někdo, ale ukrajinský velmistr Sergejev). Že měl rozhodčí o všem přehled a nespokojil se se svým počítačovým koutkem, vidíme na snímku - stojícímu pánovi v obleku (Ladislav Palovský) skutečně nemohlo nic uniknout.

Sympatie autora jsou nepokrytě na straně Znojemských, byť kouzla losovacího programu v prvním kole, kdy si autor při hledání své 11. desky povšiml šachovnice číslo 24, kde hrál rakouský borec s ELO 2200 nejprve s oblíbeným soupeřem jménem Odstoupení a o chvíli později dokonce s FM Davidem Holemářem, mu ještě dlouho vrtala hlavou.

Pro další postřehy a několik zajímavých partií si raději otevřte přílohu, ať to máte z první ruky.

Soubor ke stažení: [doc]

přidal David Ciprys dne 09.05.2008 | sekce: Soutěže dospělých


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009