Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis souboru ke stažení

Květnovým Páskem Jurka a co nevíte o Blatném a Novotném

Květnovým Páskům nekonkurovala o tomto víkendu žádná z "oficiálních" akcí a tak šachový hostinec na Starém Brně praskal ve švech a hostil i návštěvníky dlouho nevídané, jako třeba mistra Jurku, který je v blickách daleko méně smířlivý než ve "vážných" partiích a když mu vydržela i jeho pověstná neprůstřelnost, musel si David Holemář svou téměř předplacenou čárku za další vítězství v nekonečném seriálu odložit na někdy příště. 

Tradičně jsou výsledky okořeněny dalšími zajímavostmi, z nichž nejdelší je tentokrát pozoruhodný úryvek z archívu vsetínského Stanislava Juříčka, před nímž smeká i sám Jan Kalendovský.

Ten při svém neúnavném brouzdání internetem objevil pár odkazů, které nám přiblíží dva známé brněnské šachisty možná trochu jinak, než je známe.

O zálibě čtyřnásobného mistra republiky velmistra Pavla Blatného v pokeru se už na těchto stránkách několikrát psalo. Jak to bylo s několikrát přetřásanou "závratnou" výhrou na Master Classic v Amsterodamu nebo že výraz "pokerový obličej" není jen prázdným novinářským klišé, se dočteme v Brněnském deníku.

Kulit oči budou možná známí Jana Novotného z Lokomotivy Brno (letos v KP II. 7/10), který se na jaře stal po "famózním výkonu" mistrem ČR v sudoku a předstihl dokonce i mediální sudokovou hvězdu, mistryni světa Janu Tylovou (Honza je první zleva, Jana Tylová třetí).

 

Blahopřání k úspěchu najdeme i na stránkách Honzovy Alma Mater, Fakulty strojního inženýrství VUT Brno, tak se opožděně připojujeme! Zhruba před dvěma týdny se Honza vrátil z bývalé portugalské enklávy v Západní Indii a nyní jednoho z nejvíce prosperujících míst jižní Asie Goa, kde v dresu České republiky vybojoval titul mistra světa před USA, Japonskem, Německem atd. Klobouk dolů...

Soubor ke stažení: [doc]

přidal David Ciprys dne 04.05.2008 | sekce: Zajímavosti


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009