Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis souboru ke stažení

Blatného oslava pětasedmdesátin

Dvorní zpravodaj jihomoravského šachu Jan Kalendovský nemohl chybět na středeční oslavě pětasedmdesátin "jihomoravské osobnosti století" Františka Blatného.

A byla to skutečně oslava jubilujícího oslavence v pravém slova smyslu. Všichni v jeho přítomnosti cítili, že právě on je tím, kdo na poli šachu vyoral brázdu zdaleka nejhlubší. A nebyla v tom ani stopa neupřímnosti či devótnosti, ale jen a jen skutečná úcta umocněná srdečnou, spíše tichou a nesmělou, ale nesmírně bohatou životní moudrostí.

Krásný vztah zřejmě má jubilant s paní Alenou stojící po jeho boku 45 let, nesmírně čilou a činorodou drobnou paní, která umí o šachových a stolně-tenisových příhodách svého muže vyprávět snad ještě lépe než on sám.

Mnoho co říct si mají velmistrovští rodiče se svou kolegyní v této oblasti paní Polákovou

a chybět při těchto hovorech nemůže samozřejmě ani Jan Kalendovský zaznamenávající všechny životní peripetie oblíbeného Mistra pro budoucí generace.

Na oslavě nechyběli méněmluvní reprezentanti brněnského městského šachového svazu Petr Mlýnek a Bronislav Chmelíček,

zatímco silný a přísný hlas předsedy Lokomotivy Brno Jiřího Vachka, dobře naladěný hlahol Jana Kalendovského a "šťouravé" poznámky Vladimíra Pospíšila (kterému oba dříve jmenovaní pánové právě naslouchají) milujícího odhalování veškerých záhad her i politiky bylo slyšet neustále.

V závěru oslavy přijal Mistr symbolicky blahopřání od čelného zástupce "bývalé" slávy brněnského šachu Václava Fencla

a vzápětí nato od představitele brněnské budoucnosti - kapitána (snad už brzy konečně extraligového) Durasu Brno Neklana Vyskočila.

Po deváté večerní se "stálí" hosté začali pomalounku rozcházet. Bylo to krásné setkání, které zanechává trvalé stopy v paměti - poznali jsme blíže toho, kdo jako šachista i člověk za to stojí.

Díky Mistře a hodně zdraví!

Podrobnou zprávu Jana Kalendovského čtěte v příloze.

Soubor ke stažení: [doc]

přidal David Ciprys dne 04.04.2008 | sekce:


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009