Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis souboru ke stažení

Víkendové glosy bleskové, pivní i analytické

Šachový víkend strávený na zdravém vzduchu mezi lonťáky v Tetčicích a Ořechově zanechal v pravověrném obyvateli velkoměsta nad řekou Švarcavou Janovi Kalendovském spoustu zážitků, se kterými se s námi opět rád podělí.

Ze sobotních blesků v tetčické Sokolovně zaujme určitě nečekaný výpad dámou z d2 na g6 s dalším matem na g7, který soupeři (mimochodem vítězi 4. šachovnice) nepřišel nikterak podezřelý. Rozhodčí mohou zavzpomínat na školení, zda je nemožným tahem, když si soupeř postaví místo dámy obrácenou věž a ještě k tomu opačné barvy než byl pěšec.

Jinak ale v paměti autora více než záznam partií zůstal hořký pocit nad "nealkoholickým" bufetem po bleskově zkonzumované zásobě pěnivého moku, jen lehce přislazený "meruňkou" operativně přinesenou domácím ředitelem soutěže.

Stejně tak z nedělního duelu v KP I. s Ořechovem si tentokrát prohlédneme jen 2 úvodní partičky, protože poté se oba aktéři vydali na "nejedno", kde je poslední zápasoví vytrvalci vyzvedli až po 16. hodině. Posléze se však U Pásků sešli účastníci ne méně než sedmi nedělních zápasů, takže nekonečných analýz si všichni jako obvykle užili do pozdních hodin.

Přečtěte v příloze.

Soubor ke stažení: [doc]

přidal David Ciprys dne 31.03.2008 | sekce:


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009