Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis souboru ke stažení

Josef Čučka pětasedmdesátiletý

Po Františku Vykydalovi oslavil pětasedmdesátku Doc. RNDr. Josef Čučka, CSc., další z hvězdné sestavy Lokomotivy Brno padesátých a šedesátých let, která sbírala medaile z finálových turnajů mistrovství Československa jako na běžícím pásu.

Kdybychom měli hádat, který z členů stříbrného kolektivu na mistrovství ČSSR v Trenčíně 1964 myslí i ve chvíli fotografování více na exaktní matematické problémy než na šachové figurky, možná bychom správně tipovali vážně se tvářícího mladého muže zcela vpravo, kterýžto výraz mu není cizí ani na jiných fotografiích.

Jak praví Jan Kalendovský v přiloženém článku, Josef Čučka, proslulý svými hororovými časovými tísněmi, "Řeší v šachové partii s plnou vážností vědce a matematika neřešitelnou úlohu: bílý táhne a vyhraje!"

Dále se dozvíte, kdo to byl Ing. Lentyl nebo jak přijít k ratingu 3200. Připojena je samozřejmě celá řada jubilantových partií.

Za všechny, kteří sedávali s Josefem Čučkou za šachovnicí i za ty, kteří jej poznali v roli vysokoškolského pedagoga, přejeme: Hodně zdraví a vše nejlepší do dalších let!

Soubor ke stažení: [doc]

přidal David Ciprys dne 27.11.2007 | sekce:


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009