Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis diskuzního příspěvku

Jiří Kubíček | 09.02.2017
kontumace

Vážení přátelé, souhlasím s Antonínem Továrkem, že ten počet kontumací v poměru k odehraným partiím není vůbec dramatický. Dokonce jsem slyšel názor hráče postiženého nepřítomností svého soupeře, že si zápas užil stejně, jako kdyby hrál, jen to byly mnohem větší nervy.
Myslím, že snížení počtu hráčů v družstvu by nic nevyřešilo. Buď by hrálo tuto soutěž méně hráčů, anebo stejně, ale pak by v soutěži bylo více družstev. Důsledek by byl ten, že každé družstvo by mělo ještě méně náhradníků než dosud a počet kontumací by mohl být ještě větší.
Když se nedostaví hráč na sraz bez omluvy, s tím kapitán nic nenadělá. Někdy ale ví s dostatečným předstihem, že potřebný počet hráčů nesežene. Co dát do propozic, že když to, s předem domluveným předstihem, oznámí vedoucímu soutěže a kapitánovi soupeřů, buď bude sankce odpuštěna, nebo alespoň zmírněna. A hráč, který by dopředu věděl, že nebude mít soupeře, by neměl povinnost se dostavit do hrací místnosti.



Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009