Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis diskuzního příspěvku

Krolop Petr | 06.02.2017
Kontumace.

Pane Továrku, já docela chápu vedoucího soutěže, pana Hurtu a plně s ním sdílím jakýsi "postesk, zoufalství a snad i opovržení nad množstvím kontumací" a to nejen v KP2 B. Ono to fakt, není vůbec příjemné, když už jste jako hráč oddílu nominován pro nedělní zápas. Následně si naň na úkor rodiny uděláte čas , pak s družstvem odjedete nějakých 60 km kamsi. A ve finále zjistíte, že tam jste jen do počtu, či do role diváka. Pokud se nějaký tým opakovaně dopouští toho, že k zápasům nastupuje s nižším počtem hráčů než je předepsané, pak je to z mého pohledu projev dílem lajdáctví, neomalenosti a neúcty k soupeři. Tedy vaši úvahu: ,,Je to lépe než kdyby soutěž hrála jen polovina družstev a žádné kontumace nebyly."

Proboha, proč by měla hrát jen polovina družstev ? Já bych měl jiné, byť hodně svérázné, ale i logické řešení. Skutečnost, že hráčů a posléze týmu ubývá je chronicky známá. S tím nic nenaděláme. Na druhou stranu je nás ještě stále dost ! V současné době je stále zažité a v platnosti, že zápasy se hrají v 8 hráčích. Bohužel, spousta týmů, byť tradičních a dost dobrých, má už dnes problém zajistit těch požadovaných 8 hráčů. Kurňa, k zápasům se jezdí dvěma auty. Proč tedy neudělat takovou soutěž KP2 pro týmy o 5 hráčích. Pak by jednak odpadly nepříjemné kontumace a navíc by logicky vzniklo více týmů. Oddíly které mají "přetlak hráčů", by místo jednoho týmu měly v soutěži dva týmy. A především by na scénu mohly vstoupit menší oddíly, které si vybojují v okresní soutěži postup, ale nikam nepostupují, protože problém s 8 kvalitními hráči nedokáží vyřešit. Jako příklad uvádím Hodonínsko, kde dlouhou řadu let, každý vítězný tým okresní soutěže odmítne právo postupu do KP2. Důvod je vždy stejný - nedokáží do vyšší soutěže vstoupit s 8 kvalitními šachisty. Tedy, kvalitními pro tuto soutěž.



Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009