Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis diskuzního příspěvku

Antonín Továrek | 20.03.2015
"Továrkův" evergreen

Milí kolegové, šachisté,

je sympatické, jak se rozproudila v posledním týdnu diskuse. Poděkování patří "provokatérovi" - p. Rozumkovi, se kterým shodou okolností změříme pozítří síly v KP1. :-) Ovšem kromě "Rozumkova" evergreenu s počtem kol (mimochodem souhlasím s p. Rozumkem, že raději 11 nebo 12 kol, než 9, ale i s ostatními diskutujícími, že je obtížné najít vyhovující systém při nízkém počtu zájemců o KP2), ale rád bych ještě připomněl "Továrkův" evergreen. Již na začátku sezóny jsem upozorňoval na to, že není férové přemísťovat brněnská (ale třeba i vyškovská) družstva po jednotlivých kápé dvojkách jen na základě libovůle šachových funkcionářů, nebo na základě jejich dojmu, že jedno či druhé družstvo už dlouho nebylo přemístěno do jiné skupiny. Nepochybuji o tom, že se to paní Nováková snaží dělat spravedlivě a férově. Ale rozhodně bude objektivnější, když svaz vytvoří jednoduchou směrnici, kterou zveřejní, a z ní bude zřejmý princip, jak budou družstva rotovat v příštích sezónách.
Já sám za sebe si nemůžu stěžovat, hrát KP2 C bylo osvěžující (byť jsem odehrál jen dvě partie) a Jezdci Jundrov mohou v podstatě krajským funkcionářům poděkovat, protože ve výsledku ve vyrovnané KP2 C uspěli. Přesto pro příští ročníky bude výrazně férovější, pokud pravidla umísťování týmů do skupin budou jednoznačná, předem známá a zkontrolovatelná.
Dovolte mi ještě, abych vzdal hold všem třem vedoucím soutěží KP2, jejich komentování dění za šachovnicemi a rychlé zprávy byly vždy osvěžující a též všem funkcionářům, kteří se nezištně starají o to, aby ta naše KP dvojka, ať už v jakékoli podobě, fungovala. Děkuji!



Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009