Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis diskuzního příspěvku

Vlastimil Rozumek | 28.07.2014
Re: Josef Plch a MSipek

Re: MSipek, Josef Plch
Už jsem nechtěl do diskuse vstupovat, vše podstatné jsem k otázce nových pravidel a mobilů napsal. Tak jen krátkou reakci na názor p. Šípka a Plcha.
Jak píše pan Šípek o plavcích, ti si do bazénu mobil neberou. Já jsem pro to, aby si šachisti taky nebrali mobil k šachovnici. Ale to neznamená, že nemohou na zápas přijet s mobilem. Když pojedeme v KP I do Znojma, tak je to na celý den. A někteří lidé mají takové povolání, že po skončení partie musí být na spojení, nebo chtějí být v kontaktu s rodinou. Anebo v tomto případě, kdy se jede dvěma auty z různých míst a je dobré, aby skupiny o sobě věděly. Že se po příjezdu mobily vypnou a nebude se na ně šahat, je přirozené. Pan Šípek by asi chtěl, abychom do Znojma nejeli autem nebo busem, ale na žebřiňáku taženém koňmi, jako v seriálu F. L. Věk…
Ke slovům pana Plcha: “Pan David Hampel je - pokud se nemýlím - bývalý předseda STK JmŠS a současný předseda JmŠS. Už to, že v těchto funkcích působil a že byl zvolen konferencí, by mělo nabádat k jisté obezřetnosti při výkladu a komentování jeho (domnělých) názorů. Tou obezřetností myslím uvážení, zda mám (jako diskutující) srovnatelnou kvalifikaci a zkušenosti”.
A to je argument nediskutovat a zařadit se do řady a bát se něco vyslovit? Srovnatelnou kvalifikaci a zkušenost přesně podle p. Hampela nemám, mám jiné zkušenosti a jiné kvalifikace. A domnívám se, že mi to není překážkou, abych nevyslovil svůj názor, a určitě mne to nediskvalifikuje zaujmout rozumný názor na věc. Takže máte pravdu pane Plchu, rozum do hrsti, ale hlavně ten “selský”!
A o situaci, kdy jediný správný názor na sestup byl na vyškovském webu tady nechci dlouze polemizovat, jen jsme tam prezentovali postoj, že vítěz se počítá od vrchu a sestupující od posledních míst tabulky.
Kéž by vždy všechna přijatá opatření směřovaly k cílovému stavu, který chceme dosáhnout.
Na závěr můj oblíbený nápis, co měl jeden Anglický voják v misi vylepený na dveřích:
„Born stupid?“ Try again!“ (Narodil ses blbý? Zkus to znovu!)



Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009