Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis diskuzního příspěvku

Josef Plch | 09.03.2007
Ztráta času

Je to zvláštní - polemika o tom, co ovlivnit můžeme (tedy výši členských příspěvků a - především! - hospodaření s nimi), zde žádnou velkou diskusi nevyvolá. Ale debata o tom, co ovlivnit nemůžeme, vyvolá vášnivé psaní.
Tedy cituji (Pravidla šachu FIDE, předmluva bod a) "Členská federace má právo zavést podrobnější pravidla za předpokladu, že nebudou jakkoliv v rozporu s oficiálními Pravidly."
A druhá citace týchž Pravidel FIDE: "12.2.b: Je přísně zakázáno nosit do hracího prostoru (viz 12.5.) mobilní telefony nebo jiné elektronické komunikační prostředky, neschválené rozhodčím. Jestliže v hracím prostoru v průběhu hry zazvoní hráčův mobilní telefon, pak tento hráč partii prohrává. Bodový zisk soupeře určí rozhodčí." (Důležitá je i ta poslední věta!) Tedy - pokud chcete zpochybňovat toto pravidlo, je třeba a) obrátit se přímo na FIDE; b) nutit představitele ŠSČR, aby dosáhli ve FIDE jeho změny; c) získat na konferenci ŠSČR většinu pro vystoupení z FIDE. Vše ostatní je ztráta času.



Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009