Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis diskuzního příspěvku

Tomáš Bytešník | 08.03.2007
Používání mobilu, domlouvání zápasů a počítače versus lidé

Myslím si, že zakazování používání mobilu během šachovéhio zápasu je naprostý nesmysl,který vymyslel chorý mozek. Každý ví, že v době perfektního softwaru, kde si každý může stáhnout daný šachový software z internetu a koupí si notebook a zajde si do auta,nebo domů pokud hraje domácí zápas - tak si může partii rozebrat pomocí programu např. motor Rybka 2.3.1. Hráč nesmí opustit hrací prostor - stejně si každý opouští jak se mu to hodí. Stačí říci rozhodčímu a je to.
Tzn. že každý si najde fígl jak stím vymr... tak co. Proč se tedy zakazují mobily? Ohledně domlouvání zápasů je věc každého kapitána družstva,když o nic nejde tak co jaképak zakazování.Mě nebude zajímat, že poškodím druhé družstvo pro mě bude prioritou mít jistotu, že neklesnu do nižší soutěže.Ať se klidně domlouvá na 4:4 mě to nevadí.3 bodový systém je na prd.To se může zavádět ve fotbale ne v šachu. Pokud jde o růst počítačových motorů a velkého rozvoje šachového softwaru je to jen dobře. Programy už jsou takové, že s nimi prohrá i velmistr a MS a to jen dobře. Člověk prostě nestačí na šachové programy, i když je sám vymýšlí. Kramnik si ani nevrzl s DEEP Fritzem 10. Dnes si stačí stáhnout program z internetu a každý šachista cca kolem 1800 ELO bude při usilovném tréninku porážet do 5 let i špičku. Stačí mít potřebný software.To už záleží na něm samotném jaké vydá úsilí. Šachové programy jsou prostě v módě a stím se musí šachista smířit.Knížky o strategii nemají význam, protože počítač myšlenky a plány v partii od určitých šachových autorů stejně nedává na první místu v pořadí správných tahů,ale až třeba na 7. místo tím pádem ta kniha přestává mít cenu, poněvadž počítač dokáže najít lepší tahy jak vést partii.Navíc v té době nebyly známy špičkové šachové programy.



Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009