Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis diskuzního příspěvku

Petr Krolop | 26.07.2013
Ještě jednou k elektronickému dopingu.

Možná bych se měl raději držet známého Hérakleitova citátu: "Nevstoupíš dvakrát do téže řeky." Ale, na místní poměry pestrá a podnětná diskuze mě přitahuje jako magnet. Můj dnešní příspěvek bude nejspíše připomínat tzv. páté přes deváté, za což se dopředu omlouvám !

Pan Pavel Chrz to myslí dobře a má pravdu. Jeho zřejmou pravdu potvrzuje ve svém příspěvku i pan Pavel Čapek, který se navíc opírá o věhlasné a neomylné Murphyho zákony.

Ano, oba mají pravdu. Jenže, kdo z nás se v životě setkal s jednou, jedinou pravdou a navíc ještě s úplnou ? Jojo, pravda ta má ty své pověstné nuance.

Víte, já to vidím asi takhle: Celý svět /a bohužel i ten šachový/ přichází stále s novými, dokonalejšími zákony a pravidly hry za údajným účelem zlepšení kvality života /a šachové hry/ obyvatel modré planety. Příjde mně však zvláštní, že celé to vynaložené úsilí přináší patrné "odlidšťování."

Podvodníci a podvody vždycky byli, jsou a nepochybně budou. Ovšem, ve srovnání s těmi slušnými a férovými lidmi je to jistě nepatrné procento.

Prohraju-li jednou za x - dlouho partii s elektronickým podvodníkem. Nepochybně budu mít zkaženou neděli. Ale, jen tu jednu jedinou neděli /v nějakém delším časovém úseku/!

Ovšem, dočkám-li se tak vylepšených pravidel, že se budu muset každou /šachovou/ neděli podrobovat osobní prohlídce, tak budu mít z každé neděle dost mizerný pocit !

No myslím, že je jasné která varianta povede k rozhodnutí raději šachy nehrát.

Pan Šípek hovoří o rušičkách. Přiznám se, že i mě to napadlo, ale bral jsem to jako scifi či extrém. Proč ? Podvodům se nikdy 100% nedá vyhnout a my se jím tedy nevyhneme. Přesto věřím, že život a šachy půjdou dál.



Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009