Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis diskuzního příspěvku

Staňa Vémola | 15.04.2013
Sestupy a pořadí náhradníků v KP II

Na webu se již objevila zajímavě zpracovaná závěrečná zpráva vedoucího soutěže JmKPIIC Jiřího Myšulky s uvedením 2 sestupujících družstev na 9. a 10. místě.
STK tedy již rozhodla o všech sestupujících ze 3 skupin KP 2, na svazových stránkách to zatím uvedeno není u žádné skupiny.
Postupy a sestupy se řídily Rozpisem soutěže a SŘ ŠSČR, viz níže. V krajském Rozpisu 2012/2013 nejsou uvedena další kriteria, dle kterých provedla STK určení počtu sestupujících v jednotlivých skupinách s rozdílným počtem zúčastněných družstev 12-11-10.
Nastane likvidace bohatého severu, anebo se bude postupovat dle obecně platných zásad procentuálního zisku dosažených bodů?
Žádám STK o zveřejnění pomocných hodnocení použitých pro určení sestupujících a tím i pořadí náhradníků pro KP 2. třídy.
Na závěr si neodpustím poznámku, že při povolení v KP uvedení hráčů na 3 soupiskách již v příští sezoně, naše rozhodnutí snížit stav družstev od této sezony na 10 není vůbec vhodné. Vše ale rozhodnou přihlášky do soutěží KP.

Rozpis soutěže KP JmŠS:
4.1. Postupy a sestupy jsou obecně určeny článkem 3.4.2. Soutěžního řádu. Vítěz KP I. postupuje do 2. ligy. V sezóně 2012/2013 postupuje do 2. ligy i 2. v pořadí. Vítězové skupin KP II. postupují do KP I. Z KP I. sestupuje 1 družstvo + tolik dalších, kolik sestoupí jihomoravských celků ze 2. ligy. Ze všech tří skupin KP II. dohromady sestupuje 10 družstev + tolik dalších, kolik jich sestoupí z KP I. Jedenáctá a dvanáctá místa v JmKPII budou od následujícího ročníku 2013/2014 neobsazena. V případě, že KP II. hraje méně než 36 družstev se sníží počet sestupujících o počet neobsazených míst. Pokud celkový počet sestupujících ze všech 3 skupin KP II. nebude dělitelný 3, sestoupí z družstev na stejných místech tabulky družstva s horším bodovým hodnocením. K seřazení družstev se přiměřeně použije čl. 5.3.3 Soutěžního řádu.
3.4.2. Postupy a sestupy (SŘ ŠSČR)
a. Vítěz soutěže nižší postupuje přímo do soutěže vyšší. Rozpis soutěže může stanovit vyšší počet postupujících z nižší soutěže do soutěže vyšší.
b. Družstvo oprávněné k postupu do vyšší soutěže se může svého práva vzdát, avšak pouze ve prospěch nejblíže následujícího nepostupujícího družstva v pořadí Pokud by se i toto družstvo vzdalo práva postupu, rozhodne o obsazení uvolněného místa ŘO.
c. Základní počet sestupujících je pro každou soutěž určen v přímé závislosti na počtu přímo postupujících do soutěže vyšší a ze soutěží nižších. Zvyšuje se však o tolik, kolik družstev do dané soutěže sestoupí ze soutěže vyššího stupně.
3.4.3. Pokud se v kterékoliv soutěži uvolní místo, rozhodne o jeho obsazení ŘO dle těchto kritérií:
a. Prvním náhradníkem je nejlepší ze sestupujících z vyšší soutěže, dalšími náhradníky jsou další sestupující z této soutěže v pořadí jejich umístění kromě posledního družstva, které vždy sestupuje. Dalšími náhradníky jsou druhá družstva z nižších soutěží podle počtu získaných bodů, případně skóre, dále třetí družstva atd. Pokud by při přeřazení družstva do nižší soutěže (skupiny) mělo dojít k dodatečným sestupům z této skupiny, musí být náhradníkem družstvo z této skupiny tak, aby k dodatečným sestupům nedošlo.
b. Pokud přestoupí většina hráčů základní sestavy družstva, které hodlá uvolnit místo v soutěži, do jiného oddílu, může ŘO schválit převedení soutěže na tento oddíl, a to na základě písemné dohody obou oddílů předložené ŘO a po zaplacení správního poplatku příslušnému šachovému svazu stanoveného Ekonomickou směrnicí ŠSČR. V případě, že ŘO převedení soutěže schválí, má toto kritérium přednost před kritériem uvedeným v bodu a). Převedení soutěže lze realizovat pouze v termínu od 1.5. do 20.7. kalendářního roku. Při převedení soutěže na jiný oddíl nesmí dojít k dodatečným sestupům z kterékoliv soutěže.

3.4.5. V průběhu soutěžního ročníku nelze provádět žádné změny systému a organizace, které by mohly ovlivnit průběh soutěží či statut jejich účastníků. Jakákoli zásadní změna v organizaci soutěže (např. změna počtu startujících družstev v dané skupině) musí být vyhlášena nejpozději do začátku soutěžního ročníku, na který má tato změna přímý dopad.

5.3. Vyhodnocení pořadí v soutěžích družstev (SŘ ŠSČR)
5.3.1. Výsledky jednotlivých partií se sčítají a součet bodů činí skóre. V utkání vyhrává družstvo, které dosáhne vyššího skóre. Při rovnosti skóre je utkání nerozhodné.
5.3.2. Za vyhrané utkání se počítají družstvu tři body, za nerozhodné jeden bod a za prohrané nula bodů (pokud ŘO nestanoví jinak).
5.3.3. O pořadí družstev v soutěži rozhoduje postupně (pokud ŘO nestanoví jinak):
a. počet zápasových bodů (viz čl. 5.3.2.),
b. součet skóre ze všech zápasů (viz čl. 5.3.1.),
c. součet vyhraných partií ze všech sehraných utkání,
d. výsledky vzájemných utkání družstev, o které se jedná,
e. výsledek proti vítěznému družstvu, dále proti druhému, třetímu a případně dalšímu družstvu v pořadí,
f. los.



Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009