Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis diskuzního příspěvku

Josef Plch | 04.04.2013
Konstrukce KP1

Ke srovnání KP2 a KP1 - podle mého soudu je slovu soutěž bližší uspořádání, kde se většina družstev vymění díky postupům či sestupům, než soutěž, kterou lze hrát v poklidu, protože o postup nejde a sestup reálně hrozí jen poslednímu.
Byl jsem u vzniku struktury krajských soutěží. Při vzniku měl JmŠS nárok na 2 postupová místa (ze 14 krajů postupuje 18 družstev, platilo a platí, že postupují i druzí ze 4 krajů s největší členskou základnou). Zároveň platilo, že vítěz soutěže má nárok na přímý postup. Muselo se hrát jednokolově každý s každým. Jediným rozumným řešením bylo udělat 1 skupinu (o klasických 12 družstvech), protože to umožnilo beze změny struktury zajistit postup prvním dvěma či jen vítězi. Nešly udělat 2 skupiny - kdyby totiž po sečtení členské základny JmŠS vypadl ze silné čtyřky někdy v dubnu roku X, musely by už následující sezónu zůstat zachovány 2 skupiny KP1 (protože změny struktury musí být oznámeny nejpozději rok před zahájením soutěže - tedy v září roku X-1). A při existenci 2 skupin KP1 a poklesu počtu postupujících na 1 by vznikl něřešitelný problém - oba vítězové by měli právo na přímý postup, ale kraj by měl jen 1 postupové místo.
Po zavedení 3 skupin KP2 (což řešilo dojezdové vzdálenosti lépe, než původní 2 skupiny) vznikl klasický model 1 vyšší soutěž nad 3 nižšími. Standardně z KP1 byli 2 postupující a 3 sestupující. Ale při nejhorším vývoji ve 2. lize by to znamenalo až 7 sestupujících - v případě, že týmy z JmŠS hrají ve 2 skupinách 2. ligy, v každé nejméně 3 družstva.



Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009