Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis diskuzního příspěvku

David Hampel | 22.09.2011
Tempo hry atd.

Tempo v KPI je specifické tím, že je "přidávací", a ti, co chtějí zkracovat čas v KPII by neměli argumentovat tempem v KPI. Je to o něčem jiném, hlavně v oblasti časové tísně.

Nemyslím si, že bych se ve svém příspěvku vymlouval na digitální hodiny. Jasně píšu, že STK JmŠS (alespoň co je mi známo) tímto směrem jít nechce. JmŠS slouží všem hráčům, ne jen těm "hlasitým". Volání několika jednotlivců po zrychlení není relevantní podklad pro změny týkající se mnoha oddílů. Jiná věc bude anketa účastníků KPII (pokud nebudou odpovědi, bude to znamenat, že na tempu nikomu nezáleží a je možné je zkrátit).

Příspěvky pana Plcha se mi zdají minimálně solidní a většinou poučné, včetně rázného vysvětlení staronových pojmů. Ano, kvalita partie v závislosti na čase bude silně individuální záležitost.

V rámci JmŠS (včetně okresních soutěží) jsou digitální hodiny povinné jen v KPI. A i tam byly nařízeny jen těsným hlasováním. Násilné nařizování do zbylých soutěží nepovažuji za žádoucí, nevidím zde zlepšení úměrné nákladům.

No a nakonec - ti, co nevidí smysl v požadavku na kvalifikovaného rozhodčího patrně nebyli účastni sporům rozhodnutým mírně řečeno nekompetentně. To, že se už delší dobu žádná ostuda s rozhodčím nestala, je právě díky tomuto požadavku a práci Komise rozhodčích.



Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009