Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis diskuzního příspěvku

Pavel Šťastný | 15.09.2011
ad demokracie...

Moje poněkud nepatřičná úvaha o demokracii a o rovném hlasovacím právu, toto je přece šachový web, pouze (v očekávání ankety o hracím tempu) upozorňovala na čistě náhodné podobnosti s jakýmikoliv jinými hlasovacími anketami. Když máme ale shodou okolností to výročí Masarykova úmrtí, dovolím si citovat jednu velikánovu nešachovou myšlenku:
“Eticky je demokracie zdůvodněna jako politické uskutečňování lásky k bližnímu”..... Prosím - výrok z doby, kdy byl vrcholil boj za všeobené a rovné hlasování. Od té doby nám, pravda, demokracie v šeru stranických sekretariátů trochu zdegenerovala. Cynikovi (neznát autora) může takový výrok připadat už i trochu legrační.... Souhlasím s názorem, který jsem už naznačil v předchozím příspěvku a který se nelíbí panu kolegovi Bělíkovi - totiž že všeobecné a rovné hlasovací právo by do budoucnosti nemuselo být až tak rovné a tak všeobecné. Ostatně nic nového pod sluncem. Úvahy o tom, že za nezletilé děti by mohli hlasovat jejich rodiče, či nápady ztížit hlasování povinnou registrací po americkém vzoru se občas objevují....



Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009