Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis diskuzního příspěvku

Libor Diviš | 26.08.2011
Hrací tempo

Vážení diskutující o hracím tempu,
vždycky jsem se bránil diskutovat touto formou o čemkoliv podstatném, ale po stále sílícím napadání našich hráčů jsem nucen se jich zastat. Náš klub (na rozdíl od většiny ostatních) není závislý na "finančních hrátkách", ale naším cílem je vytvořit podmínky pro šachové vyžití všech našich členů nehledě na jejich věk. Všichni naši hráči respektují, že jednotlivec se podřizuje pravidlům klubu a klub se podřizuje pravidlům soutěží. Schůzí, kde se většinou rozhoduje i o hracím tempu následující sezóny, se naši hráči nezúčastňují, a proto ani nemohou ovlivnit její průběh natož výsledek. Jako samostatná sportovní jednotka jsme nikdy s jakýmkoliv hracím tempem neměli sebemenší problém a vždy jsme se přizpůsobili. Proto prosím, aby jste již dále neargumentovali členy našeho klubu, ale využívali argumenty z vlastních řad. Z Vašich článků může neznalý čtenář nabýt dojmu, že za to, když Vás manželka pustí na šachy pouze do dvou odpoledne, může věk nějakého cizího hráče z úplně jiného oddílu. Tímto způsobem nevyřešíte problematiku optimalizace hracího tempa, ale pouze poštvete starší hráče proti mladším (nebylo by to v této společnosti v poslední době poprvé), a to doufám není Váš cíl.
Pokud nám opravdu jde o nastavení "optimálního" (nikdy se nezavděčíte všem) hracího tempa, navrhuji následující postup:
1. anketa na téma doporučené tempo vůči jednotlivým soutěžím (družstva jednotlivých soutěží)
2. vyhodnocení ankety a zohlednění výsledků v organizaci soutěže (organizátoři soutěže)
V dnešní době i tady platí pravidlo nabídky a poptávky. Kdo může a chce hrát, ten toho využije. Kdo ve skutečnosti nechce hrát, tak stejně přestane a dá se na jiný způsob využívání svého volného času (např. trávení s manželkou).
Možná, že se teď rozproudí veliká diskuse na téma rodina nebo šachy, ale já už se k ní nebudu vyjadřovat (cílem mého příspěvku nebylo diskutovat, pouze se ohradit proti účelovému zneužívání jména našeho klubu). Z tohoto důvodu už mě prosím neoslovujte a nechejte nás v klidu si užívat této královské hry. A pro odlehčení na závěr jedno pořekadlo:
Všichni chtějí Vaše dobro - nedejte si ho vzít.
Přeji Všem hodně úspěchů v osobním i šachovém životě.
Zdraví Vás Libor Diviš



Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009