Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis diskuzního příspěvku

David Ciprys | 21.01.2011
Re: Re: ČSTV

Já situaci chápu tak, že existují dva spolky zvané ČSTV a Sokol. Oba čerpají peníze ze stejného zdroje. ČSTV bere asi 117Kč na člena, Sokol dokonce 166Kč na člena. První organizace je dělí (byť zčásti nedobrovolně, normálně si část nechává na svůj vlastní provoz) mezi sdružené svazy. Šachový svaz ČR dostane (možná) cca 1,5mil Kč.
Druhá organizace peníze určitě také nějak dělí (do financování Sokola nevidím), ale ŠSČR z toho nemá ani korunu.
Předpokládám, že část sokolských peněz skončí i u šachistů např. formou dotací některých soutěží nebo dotací šachových heren v Sokolovnách.
ČSTV dělí peníze mezi svazy podle poměrně složitého klíče, kde vystupuje základní příspěvek svazům 200,000Kč (v celkové rozdělované částce je na tyto příspěvky vyčleněno cca 6%), ekonomická náročnost sportu (17%), počet hráčů v mistrovských soutěžích (25%) a členská základna (52%).
Kdyby se tedy Sokolové vzdali svých výhod v Sokole a přešli pod ČSTV, vyšší členská základna by znamenala vyšší dotaci pro ŠSČR. To ale pro samotné Sokoly zřejmě není finančně výhodné a tak je spravedlivé, když to kompenzuje vyšší startovné v soutěžích.
Dělící poměry má ČSTV nastaveny naprosto precizně, ale každoroční tzv. "Obhajoba výše členské základny" před příslušnou komisí je něco, co má k exaktnosti stejně daleko jako začátečník k matu Kasparovovi.
Proto se nedá spočítat ani odhadnout, jak by se dotace od ČSTV změnila při přechodu všech Sokolů, Orlů, atd. k ČSTV a jestli je obvyklá 100% přirážka hodně nebo málo.
Rozklad ČSTV to asi v nejbližší době vyřeší sám, odvody z hazardu půjdou do státní kasy a stát zadotuje jen ty sporty, kde mají politici a úředníci nejvíc kamarádů - tj. do fotbalu, hokeje a pak už jen k několika vyvoleným.
Pak si konečně budeme v šachovém svazu všichni rovni :-((



Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009