Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis diskuzního příspěvku

Petr Galuška | 02.01.2010
RE: Propad...

Když jsem byl vyzván, tak odpovím.
Netvrdím, že pohyb členské základny není, nevím však o tom, že by se tak dělo kvůli financím. Většinou je to u dětí a mláděže, protože šachy pro ně v určitý moment už nejsou IN. U nás na "vesnici" je možnost širokého vyžití a prostě když kamarád hraje třeba tenis, nebo florbal a "ukecá" šachistu, tak máme o člena míň...
Někdy je to i naopak.
Jen bych rád zdůraznil, že i přes různé dotace vybíráme každý rok členské příspěvky. Tento rok je to v Dubňanech 400 Kč. Vybírali se vždycky a postupně se zvyšují dle potřeby ve vztahu ke zvyšujícím se nákladům.
Ono totiž když něco není úplně zadarmo, tak tomu taky odpovídá přístup jednotlivých lidí.
Pavlovi rád odpovím ohledně družstev.
Pokud by nás tento rok "nezradili" zamilovaní a jiní dorostenci, tak by jsme měli 3 družstva. Pro dvě družstva máme přebytek členů, kteří čekají na možnost si zahrát. Mimo to hrajeme docela zajimavý přebor oddílu, který pomáhá udržovat v činnosti ty, kteří se nedostanou běžně na soupisku. Mají to v ceně.
Dokonce si z těch našich příspěvků dovolíme rozdávat i ceny na přebor oddílu, vánoční a velikonoční blicák. Navíc si platíme za webové stránky. A ještě zbyde na pohoštění na Valné hromadě.
Pokud si můžu trochu rýpnout. Nevidím rozdíl v oddílech s vyšším počtem členů. Holt když zaplatí každý, tak taky víc vyberete. 1 + 1 = 2.



Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009