Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis diskuzního příspěvku

David Ciprys | 09.05.2009 | sekce:Informace komisí
Budeme blicat do aleluja?

Anketa (alespoň mezi rozhodčími, když už ne hráči), jak se dívají na absolutní nesmlouvavost při vydávání mobilních zvuků (zejména v nižších soutěžích, soutěže započítávané FIDE by se asi měly hrát ve všech zemích stejně), by možná nebyla od věci, ale před tím by to chtělo zodpovědět si (nejméně) 3 otázky:
1. Uplatňuje se mobilní pravidlo naprosto stejně i v zahraničí?
2. Bylo by možné do Pravidel vnést "národní poznámku" o mírnějším postupu?
3. Je možné, aby v některých bodech Pravidla platila jinak ve vyšších a jinak v nižších soutěžích podobně jako u Soutěžního řádu, kde také ŘO vydává "prováděcí vyhlášku" ve formě Rozpisu pro každou soutěž jinak?
Ovšem nejen mobily je živ šachový rozhodčí. Zkuste se podívat na úplný konec článku "Dětský ráj ve Vyškově", kam byl doplněn mail od pořadatelů k jedné z rozhodujících partií. Na probíhajícím MČR dětí do 8 let se hraje rapid přidávacím tempem (nevím, jestli to už vůbec někde zkusili dospělí), nezapisuje se a když v komplikované pozici začnou hráči nekonečně manévrovat a drží si díky přídavkům více než 2 minuty - dá se zareklamovat remis ("Soupeř se nesnaží o výhru!") nebo se musí hrát do alelujá a další kola turnaje přeložit na příští den či víkend :-)?



Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009