Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis diskuzního příspěvku

Papay Jindřich | 08.12.2008
Rozpočty, členské příspěvky

Souhlasím s Tebou Davide, že v roce 2006 se chtělo 200,- Kč. Mělo to jeden praktický důvod - protože se pokaždé hádalo o jakoukoliv částku a v zemích českých je známo, že pokud chceš schválit částku např. 500,- Kč, je nejlepší předložit vyšší částku a to tak asi ve výši 1.000,- Kč. Pak se ví, že částka požadována bude schválena ( já osobně jsem kdysi tvrdil, že je třeba požadovat 500,- Kč a pak se částka 150,- Kč schválí bez problému a všichni delegáti budou nadšeni, jak se jim podařilo stáhnout členský příspěvek). Já osobně, když se mne ptali, vždy tvrdil, že stačí 150,- Kč.... A to platilo pro další roky stále.
Ke krajským příspěvkům - plus členských příspěvků je že se nedaní a v případě, že svaz hospodaří s plusem,tak tento plus je do výše členských příspěvků jakkoliv osvobozen od daně z příjmů ( nechci nikoho zatěžovat jaká kouzla se dělají se zdanitelnými příjmy aby nemuseli být zdaňovány). Čím více má svaz v kolonce členské příspěvky, tím lépe se mu dokládá plus do osvobozené částky ze zisku. V současnosti některé kraje mají své vlastní členské příspěvky ( příkladem je ústecký kraj, jenž si schválil 100,- Kč na hlavu bez ohledu stavu člena). Aby se to lépe kontrolovalo, tak samozřejmě zašle oddíl nejen členské příspěvky svazové, ale i krajské příspěvky. Krajské jsou v celé částce odeslány na kraj v dubnu příslušného roku. Další část (oněch 90% ) je v současnosti odesíláno podle plnění ČSTV vůči svazu. Jeden rozdíl tu ale je. Svaz do konce roku odešlo z vlastních zdrojů uvedenou částku do 90% vybraných členských příspěvků ( aniž bude splněn odvod z ČSTV). Souhlasím s uvedenou poznámkou - ano svaz současně potřebuje okolo 50,- Kč na osobu ( nechci se zaobírat kolik mládežník, kolik výdělečně činný a kolik nevýdělečně činný). Je to dokonce méně než praví stanovy. Pak ale každý kraj si určí své členské příspěvky a ty budou kompletně po vybrání převedeny na příslušný kraj. V současnosti by to znamenalo od 100,- Kč do 200,- Kč na osobu. Takto je koncipována varianta vyrovnaného rozpočtu. Druhá varianta je se 150,- Kč s uvedenou dotací na jednotlivé kraje ( kraje, kterým v současnosti příspěvek stačil, nemusí si určovat své členské příspěvky). A třetí varianta? To si jednotlivé komise stanovily své priority a finanční požadavky na jejich splnění. Samozřejmě vyšel záporný výsledek a ten se pokrýval výpočtem výše členských příspěvků - to je ta varianta s 300,- Kč na člena. Ano variant je hodně - především šachisté by si měli zvolit své priority a co od toho očekávají. Bohužel nic není zadarmo - vždy když něco chceme - musíme pro to něco vykonat. A buď za to dostaname zaplaceno nebo nám to něco přinese... Jinak to dělat nebudeme...



Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009