Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis článku

Sněženky rozkvetou v Mariánkách 20. listopadu

Krize nekrize, letos se s velkoplošnými šachovými bilbordy roztrhl pytel - že by to se šachem po marketingové a mediální stránce nebylo zase tak beznadějné? Po svělé reklamě během mistrovství ČR mužů a žen přímo v srdci Ostravy,

se podařilo umístit k frekventovaným silnicím dokonce 6 (!) bilbordů pořadatelům brněnského Veletržního festivalu,

před týdnem lákal hosty na zahájení extraligy v Novém Boru nadživotní Lubomír Kaválek

Foto Petr Boleslav, zdroj: Novoborský šachový server

a v současnosti zve na šachový mač s oficiálním názvem Sněženky a Machři – Czech Coal Chess Match 2010 bilbord vítající návštěvníky přijíždějící do Mariánských Lázní.

Zdroj: Pražská šachová společnost

V pozadí události bude jako vždy i několik šikovných rukou a chytrých hlav z jižní Moravy - dvorním "přenosovým mistrem" on-line partií ze Sněženek a Machrů je Petr Zálešák z Prušánek a dvorním fotografem Vladimír Jagr původem z Brna.

Bližší informace najdete na webu pořádající Pražské šachové společnosti a také v následující úvodní tiskové zprávě:

Šachové legendy dvacátého století se od soboty 20. listopadu do soboty 27. listopadu utkají v Mariánských Lázních s nastupující generací šachistek. Při zápasu „Sněženky a Machři – Czech Coal Chess Match 2010“ předvedou své mistrovství nejlepší maďarský šachista druhé poloviny 20. století Lájoš Portisch, jeden z nejlepších československých velmistrů té doby Vlastimil Hort,nejčastější přeborník bývalé Jugoslávie Dragoljub Velimirovič a nejlepší hráč východního Německa Wolfgang Uhlmann.  Nastupující generaci šachistek budou reprezentovat indická velmistryně Humpy Koneru (aktuálně druhá hráčka světového žebříčku), litevská velmistryně Viktorija Čmilyte, filipínsko-australská šachistka Arianne Caoili a česká reprezentantka Tereza Olšarová.

Partie začínají každý den od 15:00 (kromě posledního kola, které začíná již ve 14:00). Hraje se v hotelu Villa Butterfly v Mariánských Lázních. Vstupenky stojí pouze 60 Kč a děti, studenti a důchodci mají padesát procent slevu. Koupit je můžete přímo na akci, nebo předem na recepci hotelu Villa Butterfly.   

Partie bude živě komentovat kapitán české reprezentace, mezinárodní mistr Michal Konopka a spolu s ním o nich budou diskutovat i nejlepší český velmistr David Navara, nejlepší slovenský velmistr Sergej Movsesjan a světová trojka Levon Aronjan.

Kromě duelu Sněženek a Machrů se můžete těšit také na simultánku nejlepšího českého šachisty posledních deseti let Davida Navary proti 20 soupeřům (v sobotu 20. listopadu od 10:00 dopoledne v hotelu Villa Butterfly), na výstavu uměleckých děl s šachovou tematikou německého výtvarníka Bernda Bessera a na portréty slavných velmistrů, zachycené fotografem Vladimírem Jagrem.

přidal David Ciprys dne 11.11.2010 | sekce: Zajímavosti


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009